HAZA Egyéb Hét órán át vitték másik kórházba a szívbeteget

Hét órán át vitték másik kórházba a szívbeteget

692
hirdetés

Az egyik legmelegebb napon étlen-szomjan utaztattak egy 82 éves beteget a budapesti Honvéd kórházból Sopronba. A hátát fájlalja és a seb is szétnyílt a lábán – írja a HVG.hu.

A kórházat működtető Honvédelmi Minisztérium nem válaszolt a HVG.hu kérdésére, ami a felelősségüket firtatta. A betegszállító cég vezetője szerint ők nem követtek el hibát.

A 35 fokos melegben vitték az idős férfit a lakóhelyéhez közeli soproni kórházba. Este még semmit nem tudott róla a család, nagyon aggódtak. A szívkoszorúér-műtéten átesett férfinek a szállítás előtt volt varratszedése. Hozzátartozói este kilenckor felhívták a Honvéd Kórház szívsebészeti osztályát, de ott nem kaptak tájékoztatást, ahogy a betegszállító cégnél sem. Végül – miután a férfi családtagja elkeseredésében durvább hangnemet ütött meg – elnézést kértek és visszahívták azzal, hogy este tízkor érnek Sopronba.

A kórház a betegszállító cégre, a betegszállító cég a kórházra hárította a felelősséget. A cég vezetője a HVG.hu-nak elmondta, hogy a 82 éves bácsival együtt három friss szívműtétest szállítottak, akikkel „nem lehet száguldozni”, hogy állapotukban a szállítás során ne történjen változás. Az esetet kivizsgálták, de hibát nem találtak.

A beteg hozzátartozója szerint amellett, hogy túl hosszú volt az út, a tűző napon se enni, se inni nem kapott az idős férfi és a kórházban sem kapott útravalót. Azt gondolja, hogy az orvosnak is felelőssége van abban, hogy túl korán szedhette ki a varratokat a beteg lábából, ami miatt a szállítás közben könnyen szétnyílhattak a sebek.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleNem várt fordulat: Rón távozik Komáromból
Next articleMerénylettel kezdődött, Trianonnal végződött