HAZA SPORT Nem várt fordulat: Rón távozik Komáromból

Nem várt fordulat: Rón távozik Komáromból

818
hirdetés

IMG_3437

Néhány napja az MBK Rieker kosárlabda együttes menedzsere, Paulik József egy interjúban még úgy fogalmazott, minden bizonnyal František Rón irányítja a következő idényben is a csallóközi csapatot. A hét közepén azonban a klub bejelentette: a cseh edző három év után távozik Komáromból.

A basket.sk szakportál információi szerint Rón a bajnoki címvédő Interhez igazol, ahol Oleg Meleščenkót váltja a kispadon.
Rón nagy veszteség a komáromiak számára, irányításával az MBK Rieker legfényesebb sikereit érte el. Igaz, a bajnoki fináléban kétszer is elbuktak, két évvel ezelőtt azonban a szlovák kupában az első helyen végzett a cseh edző által dirigált csapat.
Rón távozásával kapcsolatban Paulik elmondta: szerették volna, ha a sikeredző marad, azonban a klub pénzügyi lehetőségei nem engedték meg, hogy a tavalyihoz és tavalyelőttihez hasonló feltételeket biztosítsanak a számára. Arra a kérdésre, hogy ki lesz a csapat új edzője, a menedszer úgy válaszolt, három-négy jelöltjük van, s még a héten kiderül, ki mellett döntenek. „Annyi biztos, hogy más lesz a csapat, mint amilyen az elmúlt két évben volt. Sajnos, minden az anyagiakon múlik” – jegyezte meg.
A sajtóinformációk szerint Pozsonyba tartó Rón a basket.sk-nak nyilatkozva elmondta: környezetváltozásra volt szüksége, ezért döntött a távozás mellett. „Komáromban három sikeres évet töltöttem el, kétszer játszhattunk a bajnoki döntőben. Az Inter elleni finálé karrierem egyik legjobbja volt, az az ezüst számomra arannyal ér fel. Köszönettel tartozom Pauliknak és Juríknak, aki segédedzőként nagy segítséget jelentett munkámban, de mindenekelőtt a komáromi közönségnek, akik minden hazai mérkőzésen varázslatos hangulatot teremtettek. Nagyon jól éreztem magam Komáromban” – fogalmazott Rón, aki jövőjével kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

lm, Felvidék.ma

fotó: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleSzeretethíd
Next articleHét órán át vitték másik kórházba a szívbeteget