HAZA RÉGIÓ Győri bornapok Tom Jones-szal: dzsessz és borozgatás

Győri bornapok Tom Jones-szal: dzsessz és borozgatás

746
hirdetés

60 pincészet kínálatából válogathat a közönség a jövő hétvégén 7. alkalommal megrendezendő Győri Bornapok bor-, borlovag és gasztronómiai fesztiválon.

borgyor1

Az eseménysorozat, amely az idén a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fektet a gasztronómiára, a város talán legnépszerűbb rendezvénye. Becslések szerint a bornapok több tízezer helyi lakost és turistát vonz a kisalföldi megyeszékhely központjába.

A szervezők olyan programsort állítottak össze, amelyben mindenki megtalálja az őt érdeklő elfoglaltságot. A folk és a cigányzene mellett azért kapott különös hangsúlyt a program összeállítása során a dzsessz, mert ez a műfaj illik leginkább háttérzeneként a borozgatáshoz. Így a cimbalom centrikus Cimbalikum mellett csütörtökön a Marching Jazz Band és a Molnár Trió, pénteken a gasztrofolkot játszó Borra-való és a dzsesszes-latinos műsorral érkező Emilio Band és a Swing Á la Django, szombaton a szintén latinos Canarro, vasárnap délelőtt a gyerekeknek játszó Kiskalász Együttes, délután pedig Boggie fellépése kapott helyet a műsorban. A sztárfellépő szombaton este Tom Jones lesz.

borgyor2

A csütörtöki megnyitó előtt és szombaton a borlovagrendek rendeznek felvonulást Győr történelmi belvárosában, pénteken választják meg Győr és a fesztivál borát. Ugyanezen az estén, tíz órától rendezik meg az Esterházy-palotában a Borászok éjszakáját, amelyen 120 szerencsés találkozhat történelmi környezetben és fesztelen keretek között neves borászokkal, és beszélgethet velük.

A fesztiválon nyilvánosan új tagokat is avató borlovagok mellett pálinka-lovagrendek is képviseltetik magukat.

A Tom Jones-koncerten több tízezres tömegre számítva több száz méter hosszan lezárják a helyszínt, az 1-es főút belvárosi szakaszát, a „nyárzáró koncertet” pedig tűzijáték követi.

sokszinuvidek.hu

hirdetés
Previous articleSzuperhold
Next articleÚj esetkocsit kapott Dél-Komárom