HAZA SPORT Final fourban a komáromi kosárcsapat!

Final fourban a komáromi kosárcsapat!

500
hirdetés

A horvátországi Šibenikben játszott mérkőzés után világos volt, hogy amennyiben a komáromi csapat tovább akar jutni, hazai pályán 7 vagy annál több ponttal kell nyernie. A mérkőzés kezdetén a vendégeknek kedvezett a szerencse, az első negyedet 25:20-ra nyerték. A második játékrészben a hazaiak kezdtek felzárkózni, de a félidőben 44:40 volt az állás Šibenik csapata javára. A komáromiaknak a harmadik negyedben sikerült fordítaniuk az álláson, mely azonban kiegyenlített maradt a mérkőzés végéig. A végére a hazaiak kellő előnyhöz jutottak és 89:78-ra nyertek, ami azt jelenti, hogy biztosították a továbbjutásukat a Final Four Alpe Adria Cup mezőnyébe.

BC KOMÁRNO – GKK ŠIBENKA 89:78 (20:25, 20:19, 23:16, 26:18)
Pontszerzők:
Komárom: Stuckey 28, Gatling 19, Marković 13, Gašić 10, Djordjević 9, Danielič 6, Volárik 4
Šibenka: Kakar 24, Jambrović 23, Broćić, Howard and Klarin each 9, Antić 4
Zlatko Jovanović:
A hazai ligában Szvitben vesztettünk, ami elégedetlenséggel tölt el bennünket. Ma a reggeli edzésen azt mondtam a játékosoknak: ez nemcsak a számotokra, hanem a számomra is karrierem legnagyobb mérkőzése. Csak két éve edzek és ez egy nagy mérkőzés nekem is. Nem akarok semmilyen nyomást gyakorolni rájuk, azt szeretném, ha tisztességgel edzenének és élveznék a mérkőzést, melyet a jellem, a szív és a mentalitás dönt el. A mérkőzés kezdetén nem tudtunk összpontosítani, de láttam, hogy helyén van szívünk. A második félidőben azonban minden megváltozott, a legjobb védelmünket mutattuk. A komáromi csapat két évvel ezelőtt a nulláról indult. Ha valaki két éve nekem vagy Bobannak azt mondta volna, hogy a Final Four Alpe Adria Cup résztvevői leszünk, nem hittünk volna neki. De az álmunk valóra vált, s minden tiszteletem a játékosoké, rászolgáltak és én szívből gratulálok nekik. A Šibenik gárdája egy fantasztikus fiatal csapat, mely a legjobb játékosa, Paić nélkül játszik, s ennek ellenére nagyon jól teljesített. Remek edzőjük van a barátom, Damir Milačić személyében és igazán jók, s mi annál büszkébbek lehetünk, hogy megnyertük ezt a mérkőzést. A legméltóbb módon képviseljük a szlovákiai kosárlabdasportot, s ez nagy örömmel tölt el. De nincs sok idő az ünneplésre, szombaton ismét mérkőzés vár ránk a hazai ligában.
Damir Milačić:
Kiegyenlített mérkőzés volt, tudtuk, hogy Komáromnak 8 pontra kell nyernie. A találkozón nélkülöztük két erősségünket, Paičot és Pleadint. A mérkőzést jól indítottuk, de ellenfelünk végül megfordította az állást és továbbjutott. Köszönjük szurkolóinknak, akik eljöttek Komáromba és remek hangulatot teremtettek. Gratulálok a komáromi csapatnak a továbbjutáshoz és nekik, valamint barátomnak, Zlatko Jovanovićnak is sok szerencsét kívánok.
Mikuláš Keszán, (N.Zs.)
hirdetés
Previous articleSokak szívügye a komáromi kórházi kápolna léte
Next articleÉgető gondokról és megoldásukról a február 9-i komáromi sajtótájékoztatón