HAZA BELFÖLD Fico: Korčok háborús uszító, Pellegrini tudja, mekkora érték a béke

Fico: Korčok háborús uszító, Pellegrini tudja, mekkora érték a béke

213
hirdetés

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő ismételten megerősítette, hogy támogatja Peter Pellegrinit (Hlas-SD) az elnökválasztás második fordulójában. Ellenfelét, Ivan Korčokot háborús uszítónak nevezte, Pellegrini viszont tisztában van vele, mekkora értéket jelent a béke. Fico hozzátette, hogy a szociáldemokrata választók békét akarnak.

Robert Fico, fotó: dunataj.sk

„Tetszik-e vagy sem valakinek Peter Pellegriniben bármi, itt most arról van szó, hogy egy háborús uszító kerül-e az ország élére, aki habozás nélkül mindent támogatni fog, amit a Nyugat parancsol neki, beleértve Szlovákia belerángatását is a háborúba, vagy a mérsékelt Peter Pellegrini, aki tisztában van vele, mekkora értéket jelent a béke” – mondta Fico a közösségi hálón közzétett videófelvételen.
Fico elmondta, a Smer-SD-nek nem volt saját államfőjelöltje, Pellegrinit támogatja. Korčokot az Ukrajna elleni háború megindítása utáni álláspontja miatt is bírálta, szerinte részt vállalt a szlovák haderő védelmi képességeinek gyengítésében, amikor Szlovákia „Ukrajnának ajándékozott mindent, ami értékes volt a hadseregnél”.
Pellegrini a közösségi oldalon közzétett videójában köszönte meg a koalíciós pártok, az SNS és a Smer-SD támogatását. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormány, amelynek ő is tagja, öt hónap alatt sokkal több munkát végzett el a szociális szférában, mint az előző kormány három év alatt.
Korčok a közösségi hálón ismét hangsúlyozta, hogy a katonák kivezényléséről a kormány és a parlament dönt. „Már többször is elmondtam, ellenzem, hogy Szlovákia katonákat küldjön Ukrajnába” – hangsúlyozta.
A második forduló április 6-án lesz. Ivan Korčok a szavazatok 42,51%-át szerezte meg az első fordulóban, Peter Pellegrini 37,02%-os eredményt ért el.

TASR

hirdetés
Previous articleCsapatépítő kosárlabda-bajnokság Török János tanár úr emlékére
Next articleForró Pellegrinit támogatja a 2. fordulóban