HAZA HÍR-MIX Feloszlatták az MKP Komáromi Helyi Szervezetét

Feloszlatták az MKP Komáromi Helyi Szervezetét

771
hirdetés

51392Az önkormányzati választások után kialakult komáromi visszás helyzetre ugyan reagált a párt helyi szervezete, azzal, hogy tisztújítást rendelt el. Ebből adódóan az új elnök Csintalan Zsuzsa lett, ám a megcsappant taglétszám és a tagok inaktivitása azt jelezte, hogy továbbra sem oldódtak meg teljesen a helyi szervezet problémái. Ezért a párt második legmagasabb központi szerve, az Országos Tanács annak feloszlatásáról fogadott el határozatot.

Pethő Attilát, az MKP járási elnökét váratlanul érte a döntés, hiszen korábban erről nem volt szó, és az Országos Tanácsot megelőző Elnökök Tanácsán sem merült fel ennek szüksége. Szabó Olga, Pat község polgármestere viszont határozati javaslattal állt az OT tagok elé. Felszólalásának lényegét facebook profilján is közzé tette:

„Gondolom, nem kell tovább bizonygatnom, hogy a Komáromi Alapszervezet nagyon beteg, sőt haldoklik. A közös polgármester, és az MKP-Híd Koalíció a komáromiaknak nem kellett. Sőt, az MKP jelöltek sem kellettek, hiszen közülük csak Szabó Béla, Feszty Zsolt, és Korpás Péter jutott be az önkormányzatba. Nem került be többek között Petheő Attila, Csintalan Zsuzsanna, Szayka Róbert, és Kolek Zsolt sem.

Ezzel a számunkra igen kevés boldogságot hozó házassággal azonban a MOST-Híd nagyon jól járt, hiszen 6 képviselőjük jutott be a helyi döntéshozatalba, köztük olyan általunk is jól ismert személyek mint Bastrnák Tibor, Andruskó Imre, Hortai Éva, és ifj. Batta György. Gondolom, az MKP célja nem az volt, hogy őket mandátumhoz juttassa. Ez a jelenlegi helyzet. Nem azért szólaltam fel, hogy bárkiről leszedjem a keresztvizet, vagy bűnösöket keressek, hanem azért, hogy javaslatot tegyek.

Meggyőződésem, hogy a jelenlegi Komáromi Alapszervezet és a választópolgárok között szakadék tátong. A bizalmatlanság, a hiteltelenség, a csömör szakadéka. Többen megkérdezték tőlem, ugyan, milyen emberek már azok, akik a megyei választásokon még kígyót-békát kiabáltak a hidasokra, most meg bratyiznak velük? Hol van ezeknek az embereknek a gerince? Azt gondolják, hogy a választó tudathasadásos, és nem emlékszik a sárdobálásra, meg az egységes magyar párt szétverésére? Most az egyetlen magyar pártot is hagyjuk nekik tönkretenni? Esetleg segítünk is, nehogy véletlenül ne sikerüljön? Összeállunk azokkal, akik ott hagytak bennünket, mint Szent Pál az oláhokat? Akik csak a saját zsebüket nézték? Akik megcsúfolták a választók bizalmát? Akik magyarságukat vegyesre cserélték?

BŐVEBBEN ITT OLVASHATÓ

hirdetés
Previous articleMegkezdte a 2016-os szlovákiai parlamenti választásokra való felkészülést az MKP
Next articleMegalakult a Komáromi Szekeresgazdák Hagyományőrző Egyesülete