HAZA KÜLFÖLD Fegyverhasználatban jártas lövészoktatót keresnek a több tucat áldozatot követelő lövöldözés miatt Maine...

Fegyverhasználatban jártas lövészoktatót keresnek a több tucat áldozatot követelő lövöldözés miatt Maine államban

654
hirdetés

Egy okleveles lőfegyver-oktatót keresnek a tucatnyi halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelő szerda esti amerikai lövöldözés miatt Maine állam Lewiston városában.

Kép: illusztráció, pixabay.com

    A rendőrség helyi idő szerint késő esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a gyanúsított, a 40 éves Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, a járművét ugyanakkor már megtalálták. Szakmája miatt a férfi gyakorlott a fegyverhasználatban, és tagja volt a fegyveres erőknek tartalékos katonaként. Egyes jelentések szerint mentális problémákkal küzdött.
Az amerikai média legkevesebb 22 halottról, és mintegy 30 sebesültről számolt be, a hatóság sajtóértekezletén ugyanakkor pontos számot nem közöltek a folyamatosan változó helyzetre hivatkozva. Lewiston város lakosságát óvatosságra intették, és arra, hogy zárkózzanak be lakásukba. A város fontos útjait lezárták.
A lövöldöző szerda este több helyszínen, egy étteremben és egy bowling-teremnél nyitott tüzet, az előzetes vizsgálat szerint egy gépkarabélyból.
A hatóság fotót is megjelentetett a férfiról, aki a kép alapján utcai ruhát visel, és kezében fegyverrel látható.
Helyi idő szerint éjfél körül – a hírtelevíziók élő közvetítése szerint – a nyomozók Lewiston város kórházánál nagy számban jelentek meg. A lövöldözés áldozatait is ebbe az egészségügyi intézménybe vitték.
A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden elnök szerdán este telefonon beszélt Maine állam kormányzójával és az állam kongresszusi tagjaival, szenátorokkal és képviselővel is, akiknek szövetségi segítséget felajánlott.
Lewiston város az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine államban található, 36 ezres kisváros.


MTI

hirdetés
Previous articleA II.D meghódítja a bevehetetlen várat
Next articleKovács Kati élő adásban köszöntötte születésnapján Szoboszlai Dominikot