HAZA HÍR-MIX „Emberként, emberhez méltóan szeretném ellátni feladataimat” – interjú Komárom új polgármesterével

„Emberként, emberhez méltóan szeretném ellátni feladataimat” – interjú Komárom új polgármesterével

842
hirdetés

49991Komárom újonnan megválasztott polgármestere, Stubendek László az önkormányzati választások után a Felvidék.ma-nak adott először interjút. A kissé rendhagyó helyszínen feltett kérdéseinkre megfontoltan, őszintén válaszolt. A komáromi Szent András templomban értük őt utol, ahol egy francia festőművész kiállítását nyitotta meg november 16-án.

– Hogyan teltek az első percek, miután megtudta az eredményt?
– Elsőként a feleségemet hívtam fel és megköszöntem a közeli barátoknak, támogatóknak és rajtuk keresztül Komárom lakosságának, hogy megtiszteltek bizalmukkal. Hajnali háromkor a központi választási bizottságtól hívtak, hogy menjek be a Városházára, ahol átvehettem azt az ideiglenes bizonylatot, amelyet annak rendje és módja szerint ilyenkor kiadnak.

– Komáromban alacsony volt a részvételi arány. Mit gondol, mi lehet ennek az oka?
– Ez az eredmény várható volt. Véleményem szerint az utóbbi időben már érezni lehetett, hogy az embereknek elegük van a politikai csatározásokból. Sajnos ez hatással volt a választói kedvre, részvételre. Azok, akik november 15-én elmentek szavazni, azok mindenképpen a változásra szavaztak, a változást szerették volna elérni és a civil vonalat megerősíteni. A lakossági és nem a párt érdekek szerinti cselekvést választották.

– Ön kilépve az MKP-ból, függetlenként nyerte meg a jelen választásokat. Mi az elképzelése a komáromi MKP jövőjét illetően? Elképzelhetőnek tartja, hogy újra együtt dolgozik majd a Magyar Közösség Pártjával?
Az MKP az utóbbi időben Komáromban olyan irányvonalat képviselt, amivel nem tudtam egyetérteni. Pillanatnyilag nem látok erre lehetőséget, mivel nem látom azt, hogy ez az irányvonal változna Komáromban. Ezért ez a kérdés jelenleg számomra tárgytalan.

A teljes interjú itt olvasható (felvidek.ma).

 

hirdetés
Previous articleAz 1989. november 17-i rendszerváltás 25-ik évfordulójára emlékezünk
Next articleTávozik posztjáról a szlovák parlament elnöke