HAZA BELFÖLD Elsődleges szempont a magyar összefogás

Elsődleges szempont a magyar összefogás

853
hirdetés

Pénteken, 2013. május 3-án került sor az MKP galántai járási konferenciájára. A küldöttek – érezve a felelősséget a járásban élő magyar közösségért – úgy döntöttek, hogy a megyei választásokon nem indítanak teljes listát, ezzel is csökkentve a magyar választók szétszavazásának veszélyét. A konferencia a hét képviselői helyre négy jelöltet indított – név szerint Berényi Józsefet, Biró Lászlót, Forró Krisztiánt és Pék Lászlót – azzal, hogy a fennmaradó három helyet nyitva hagyja a járás további magyar jelöltjei részére.

A járási konferencia megerősítette a megyei tanács egyöntetűen elfogadott február 4-i döntését. Ezzel összhangban felszólítja az MKP Nagyszombati Kerületi Elnökségét, hogy indítson saját jelöltet a megyei elnök személyére, és tegyen meg mindent azért, hogy a kerületből csak egy magyar jelölt induljon Nagyszombat megye elnöki pozíciójáért.

A galántai járásban élő magyarok aránya mindössze 36 %, és ennek a közösségnek a többsége azt várja el, hogy az őt képviselők egységesen lépjenek fel. A galántai konferencia határozatait tiszteletben tartva továbbra is nyitottak vagyunk a tárgyalásokra, hogy a magyar szavazatok ne forgácsolódjanak szét.

Az MKP Galántai Járási Elnöksége
2013. május 4.

hirdetés
Previous articlePetőfink és Rómeónk volt – főhajtás Galán Géza emléke előtt
Next articleSzeretne egy kis mellékeshez jutni ?