HAZA Egyéb Elhunyt Aigner Szilárd meteorológus

Elhunyt Aigner Szilárd meteorológus

1211
hirdetés

aszHetvenéves korában váratlanul elhunyt Aigner Szilárd meteorológus – közölte az Eumet hétfő délután a gyászoló családra hivatkozva az MTI-vel.

    Aigner Szilárd 1946. június 5-én született Budapesten. Felesége Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyermekük született. 1973-tól 1989-ig az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa volt. 1989-92-ban a Texo-Graphicomp Kft. résztulajdonosa, a Texo-Magánmeteorológia szakmai irányítója volt, 1992-ben az Aigner és Pártai Bt., illetve Kft. tulajdonosa lett.
    A feleségével Pártai Luciával közösen működtetett honlapon, az eumet.hu oldalon azt írták, hogy Aigner Szilárd meteorológus és fizikus diplomát szerzett. Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa, az Előrejelző Főosztály vezetője, a Világ Meteorológiai Szolgálata Numerikus Előrejelzési Módszerfejlesztő Tagozatának magyar képviselője volt. Emellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság meteorológus szakértője volt.
    Az MTV meteorológusaként nívódíjat kapott, másfél évig volt az MTV műsorvezetője. A televíziós meteorológusok közötti népszerűségi versenyen Aranyszarvas-díjjal tüntették ki.
    Az elmúlt időszakban a European Weather Service (EWS) előrejelző részlegének irányítójaként is dolgozott. Az eumet.hu-n azt írták: az EWS – különböző neveken – 1990 óta dolgozik a meteorológiai szakmában, kizárólag magántőkével.
    Az eumet.hu csapata videóval búcsúzott Aigner Szilárdtól A videóban úgy fogalmaztak: „Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás előrejelzésnek szentelte”.

MTI

hirdetés