HAZA KULTÚRA Egy színdarab, ami rólunk, felvidéki magyarokról szól

Egy színdarab, ami rólunk, felvidéki magyarokról szól

1068
hirdetés

Ősbemutató! Csáky Pál: Virágeső című, egyfelvonásos színpadi játékát mutatja be a Teátrum színházi polgári társulás 2016. november 17-én, csütörtökön, a komáromi Tiszti pavilon dísztermében.

obrazok2

A színpadi játék rólunk, felvidéki magyarokról szól. Küzdelmeinket, mindennapi harcainkat mutatja be a hatvanas évektől kezdve egészen a rendszerváltásig, illetve a jelenkorig egy idősebb színészházaspár visszaemlékezésein keresztül. Egy olyan korszakra koncentrál, ahol a diktatúra az ember csontjáig hatol, és még a kultúra területén sem lehet szabad az ember. De nem csak a művészi önkifejezést kontrollálják – magyarnak lenni sem szabad. Istenhívőnek lenni pedig már végképp nem tanácsos… Vajon milyen helyzetbe kerülhet egy művész, aki nem képes elviselni a kommunista diktatúra ostobaságait, és aki egyúttal ki akar tartani magyarsága mellett? A helyzetet csak a legerősebbek élhetik túl. Hogy mi ad ehhez erőt? Kiderül a színműből.

A főszerepet Dráfi Mátyás, Jászai díjas színművész játssza. Feleségét a magyarországi művésznő, Kolti Helga jeleníti meg. További szereplők: Tarics Péter, Tóth László, Borsó Ákos.

Időpont: 2016. november 17., 18:00 óra
Helyszín: Komárom, Tiszti pavilon díszterme 

Jegyek az előadás előtt a helyszínen kaphatók, vagy telefonon rendelhetők: 0903 428854

Belépti díj: 6 euró

 

sziakomarom.sk

hirdetés
Previous articleSeat Ateca Xcellence 2.0 TDI 4Drive: Megérte a hosszú várakozást…
Next article„Bože, požehnaj Maďara!”