HAZA DUNATÁJ Benyó Zoltán és Rajkó Ferenc képviselőknél betelt a pohár

Benyó Zoltán és Rajkó Ferenc képviselőknél betelt a pohár

2492
hirdetés

Hány komáromi városatya mer a tisztesség és becsület útjára lépni?

Két önkormányzati képviselő, Rajkó Ferenc mérnök és dr. Benyó Zoltán megelégelte azt a színjátékot, ami a komáromi városi önkormányzatban folyik és a városi lap hasábjain „kitálalt”. Leírták, hogy működnek a döntési folyamatok a valóságban, eloszlatva minden illúziót a tisztességes tárgyalásokról, vitákról. Az írásból kiderült az is, hogy a városi képviselők, élükön a polgármesterrel, Stubendek Lászlóval, hogyan csúfolják meg szinte naponta az önkormányzatiság alapelveit városunkban.

A Dunatáj folyamatos és tényeken alapuló korábbi tudósításaiból nem maradt ki semmi mindabból, amit most a két képviselő nyilvánosságra hozott. Lapunk rendszeresen leírta az összes botrányos, nem egyszer korrupciógyanús ügyet, fellebbentve a fátylat arról, hogy mi is történt valójában, mik lehetnek a következmények és minden esetben igyekeztük megnevezni a felelősöket is. Tettük ezt az összes olyan ügynél, amiről tudomást szereztünk, pedig nem volt könnyű dolgunk, mivel jóval kevesebb információhoz juthatunk, mint azok, akik a testületben ülnek Az egyes képviselőknek a városi vagyonhoz való felelőtlen hozzáállására konkrét példa, hogyan kezelik a képviselők azt a jelentést, melyet a KOMVaK-ról készítettek hivatásos könyvvizsgálók. Ez azóta hétpecsétes titoknak számít. Igen, pontosan erre utal a két képviselő, amikor egy 60 oldalas és 28 000 euróba kerülő jelentést említenek. Sorra vetődnek fel a kérdések: ki látta és ki láthatja ezt a jelentést, amely sem a vízművek, sem a város honlapján nem olvasható. Mi célból fizetett a város ennyi pénzt olyasmiért, amit nem lehet nyilvánosságra hozni? Kinek az érdekeit sértené, ha kiderülne jelentés tartalma? Ez az ügy olyan vérlázító, hogy nem más, mint a választók arculcsapása. Minden tiszteletünk a két képviselőé, akik végre fel merték emelni szavukat a városi „lenyúlók” tevékenysége ellen. Ők megelégelték az ebben a színjátékban való részvételt, valószínűleg további lépésekre is készülnek. Ha sikerülne más városatyákat maguk mellé állítani, akkor tehetnének valamit többek között azért is, hogy a vízművek gazdálkodásáról szóló jelentés nyilvánosságra kerüljön, akár úgy is, hogy ők tegyék közzé az ott leírtakat, bizonyítva, igazolva azt, hogy véglegesen szakítottak a képviselői „Camorra” Servis-szel. Ha erre az útra lépnek, szerkesztőségünk igyekszik majd mindent megtenni azért, hogy gondolataik és tetteik eljuthassanak olvasóinkhoz.

 

DUNATÁJ HETILAP 22/2018

KÉP: pixabay.com

 

hirdetés
Previous articleHőlégballonnal, gigantikus ugrálóvárral és sportprogramokkal várja a család minden tagját az idei Lake Up
Next articleGenerációk nagytalálkozója a komáromi Selye János Gimnáziumban