HAZA HÍR-MIX „Az MKP még mindig az egyik legerősebb párt Ógyallán”

„Az MKP még mindig az egyik legerősebb párt Ógyallán”

773
hirdetés
50270_305_210Az önkormányzati választások egyik legnagyobb meglepetését Basternák Ildikó (MKP) ógyallai győzelme jelentette. Az újonnan megválasztott polgármester asszonyt sikerről és a jövő feladatairól kérdeztük.


Berényi József az önkormányzati választásokat értékelve kiemelkedő teljesítménynek nevezte az Ön győzelmét Ógyallán. Osztja az MKP elnökének véleményét?

Hogy az elnök úr megfogalmazása helyénvaló-e, azt nem tudom, a győzelmet azonban mindenképpen nagy teljesítménynek tartom. Ógyallán nagyon erősek a személyi ellentétek, a lakosság nagyon megosztott, nem volt egyszerű a dolgunk. Természetesen az is szerepet játszott a sikerembe, hogy ebben az évben rekordszámú polgármesterjelölt indult, a szavazatok jobban megoszlottak. Ugyanakkor valóban nagy munkát végeztünk, semmit sem bíztunk a véletlenre. Amit a kampányban el lehetett végezni, azt elvégeztük. Megharcoltunk a győzelemért. Felkerestük a városnak azokat a részeit is, ahol zömében szlovákok élnek és – személyes kapcsolataimat is érvényesítve – ezekben a választó körzetekben is meg tudtunk többeket szólítani. Az MKP azelőtt ide nem igen jutott el. De ez nem egyszemélyes munka volt, mögöttem állt egy egész csapat.

Ahogyan Ön is utalt rá, a mindössze nyolcezres Ógyallán tízen gondolták úgy, hogy alkalmasak a polgármesteri tisztségre. Mit gondol, miért volt ilyen népszerű a Zemkó Margit után megüresedett városvezetői szék?
Ennek legfőbb oka a városban tapasztalható elégedetlenség lehetett: a város az elmúlt években nem fejlődött, a városvezetés a romakérdést elhanyagolta, a városháza nem működött megfelelően. Az emberek úgy látták, hogy nagy változásra van szükség. Többen is azt érezték: most itt a lehetőség, és aki érzett maga mögött némi támogatottságot, az belevágott. A polgármesterjelöltek nagy számához nyilván az is hozzájárult, hogy Ógyallán lezárult egy időszak: az eddigi polgármester asszony polgármesterjelöltként már nem, csak képviselőjelöltként indult.

A teljes interjú itt olvasható. (felvidek.ma)

hirdetés
Previous articleA komáromi zenei műhelyek adventi hangversenyei
Next articleAndrás napja a házassági varázslások ideje