HAZA HÍR-MIX Az MKP a megújulás útjára lépett

Az MKP a megújulás útjára lépett

1126
hirdetés

Az elmúlt napokban a Magyar Közösség Pártja alapszervezeteiben tisztújító tagsági ülések zajlanak, ahol a párt tagjai elemzik mindazt a munkát, amelyet a legutóbbi parlamenti választásokig elvégeztek.

Viola MiklósOtt, ahol az alapszervezet tevékenységének köszönhetően példás eredmények születtek a választások során, többnyire a tagság bizalmat szavazott a régi vezetésnek. Komáromi járásban is történtek változások, így kedden a leköszönő, korábbi pártelnök, Koczkás Beáta mérnök helyére Dr. Viola Miklós sebészt választották. Az alábbiakban tőle kérdeztük, hogy miért volt szükség az elnökváltásra.

─ A gútai alapszervezet a legnagyobb és legjobban működő szervezetek közé tartozik és ez elsősorban Koczkás Beátának köszönhető, aki példaértékűen vezette az elmúlt hét évben az alapszervezet munkáját, belefektetve nagyon sok energiát, időt, igyekezetet. Az pedig mindenki előtt világos, hogy egy szinte lefejezett pártot ─ gondolok itt a Híd tagjainak kiválására ─ elvezetni a sikeres önkormányzati választásokig nem könnyű feladat volt. Munkája járási szinten is nagy elismerésnek örvend és olyan személyiségek közé tartozik, akik nem osztják meg, nem polarizálják a tagságot sem helyi sem járási szinten. Minden párton, alapszervezeten belül vannak csoportosulások, amelyek bizonyos mértékig megosztják a tagságot és éppen a tisztújítás eredménye fejezi ki tagság többségének akaratát, ez adja meg az új irányt. Tekintettel arra, hogy ő elfoglaltsága miatt nem vállalta az elkövetkező időszakra az elnöki posztot, jelentkeztem a megmérettetésre, s a bemutatkozáskor elmondtam, hogy Beáta vezetése példamutató és elsősorban higgadtságra, megfontoltságra és az együttműködésre való törekvésre szólítottam fel a tagságot. Elég volt a megosztottságból, a klikkesedésből, a személyi ellentétekből. Ahogy mondtam, legfontosabbnak mércének mindig az asztalra letett munkát fogom tekinteni, ami leginkább a közösség javát szolgálja és nem a vak egyéni karrier építését. Cselekedeteimmel, szervezésemmel bizonyítani szeretnék. Legfontosabbnak tartom az MKP politikai erejének megerősítését helyi szintén, megtörni a lakosság közömbösségét, mert mindannyiunknak tudatosítani kell, hogy minden választásnál az állampolgároknak lehetőségük van a változtatás elősegítésére, vagy ─ elégedettségük esetén ─. a korábbi vezetés megerősítésére. Akik otthon maradnak, azoknak nincs joguk a későbbi panaszra! Én támogatni fogom azt a törekvést, hogy járási szinten is megújulhasson a párt vezetése, amit új arcok megjelenésével tudok elképzelni.

DUNATÁJ

hirdetés
Previous articleKomárom letűnt korszakának megörökítője
Next articleGúta városa elbúcsúzott Ján Jánytól