HAZA BELFÖLD Árvíz/belvíz: Már nincs veszélyben Léva

Árvíz/belvíz: Már nincs veszélyben Léva

1460
hirdetés

DSC_3423Szlovákiában is gondokat okozott a folyóvizek szintjének emelkedése, de egyelőre sikerült kezelni a helyzetet – derül ki hétfői lapjelentésekből.

    Már nincs veszélyben Léva, és Deménden is normalizálódott a helyzet, a víz lassan apad – közölte Vojtech Ferencz, a szlovák környezetvédelmi minisztérium államtitkára a pozsonyi Új Szó című napilap honlapjának hétfői beszámolója szerint. Azt mondta: „Noha éjszakára várták a Podluzianka-patak tetőzését, ez nem következett be. A város nincs veszélyben”.
    Viszonylagos nyugalomban telt az éjszaka Deménden is. Itt egy tömbházat, húsz családi házat és pincéket öntött el a DSC_3421patak. A tűzoltóság itt egész éjszaka szivattyúzott – derül ki a cikkből.
    A helyzet stabilizálásához az is hozzájárult, hogy éjszakára lehűlt a hőmérséklet, és ez megállította az olvadást. Léván a hadsereget is bevetették, a tűzoltóság és más mentőalakulatok is dolgoztak a helyszíneken.
    A legrosszabb helyzet Nyitra megyében alakult ki. A Lévai járásban vasárnap minden folyóvízen harmadfokú árvízvédelmi készültség volt érvényben. A lévaiak mellett az érsekújvári, a nyitrai, a komáromi és a malackai tűzoltók is bekapcsolódtak a mentésbe – mondta Zuzana Farkasová, az Országos Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
    Vojtech Ferencz elmondta, hogy továbbra is figyelni fogják a vízállás alakulását, és annak megfelelően reagálnak.
http://ujszo.com/online/regio/2013/04/01/normalizalodott-a-helyzet-a-levai-jarasban

MTI

fotó: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleAz MBK Rieker az első továbbjutó
Next articleTöbb pályázaton is részt vesz idén Dél-Komárom