HAZA KULTÚRA Aranylemez lett a Ghymes legújabb lemeze is

Aranylemez lett a Ghymes legújabb lemeze is

1203
hirdetés

39226c

Tavaly ősszel jelent meg a Ghymes együttes legújabb albuma 30 Fényév címmel, amely az eladott lemezek száma alapján immáron elnyerte az aranylemez minősítést.

39226c_200_200
Ez a Kossuth-díjas Szarka testvérek együttesének ötödik aranylemeze – további nyolc pedig már korábban platina minősítést szerzett.
A minősítést Magyarországon a kiadók jelentései után a MAHASZ végzi. A jelenlegi szabályok szerint az aranylemezzé minősítéshez hazai lemez esetében pop kategóriában 2000, míg komolyzene esetében 1500 eladott példány szükséges. A platinára ezen számok duplája vonatkozik.
Szintén a felvidéki együtteshez kapcsolódik a hír, hogy május 10. és 12. között Székelyudvarhelyen adják át Erdélyben a TMA Zenei Díjat (Transilvanian Music Awards). A díj életre hívásával a kezdeményezők célja az volt, hogy egy nagyszabású, igényes műsor keretében az erdélyi közönség zenei ízlését közvetítve jutalmazzák a legjobb magyarországi és erdélyi együtteseket és szólóénekeseket.
Idén a jelöltek között szerepel a Ghymes is, mégpedig „Az év folk zenekara kategóriában”. Hogy ki lesz a kategória nyertese, az kizárólag a közönségen múlik, szavazni pedig az online felületen keresztül lehet, még április 26-ig.

szd, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleRendszeressé szeretnék tenni a Klapka téri térzenét
Next articleA XXIV. Komáromi Imanapon a felvidéki történelmi egyházak is közösen imádkoztak magyar papokért