HAZA SJG A Selye János Gimnázium III.C osztályának tanulói a Body Worlds kiállításon, avagy...

A Selye János Gimnázium III.C osztályának tanulói a Body Worlds kiállításon, avagy betekintés az emberi testben lévő univerzum rejtelmeibe

524
hirdetés

2023. február elsején ebéd után a komáromi vasútállomáson találkoztunk, hogy elutazzunk megtekinteni az Etele Plázában nemrégiben megnyílt Body Worlds kiállítást. Az osztályunkat nem kedvetlenítette el a tomboló szél, derűsen szálltunk le a vonatról Kelenföldön. Ezt a kiállítást teljes egészében valódi emberek plasztinációi alkotják, amit sokan bizarrnak tartanak, de mi már előre izgatottan vártuk. A kiállítást tárlatvezetéssel együtt tekintettük meg.


A vezetőnk a Semmelweis Egyetem egyik hallgatója volt, aki félelmetes és mély tudásról tett tanúbizonyságot. Általa nagyon érdekes tényeket tudhattunk meg testünk anatómiájáról és fiziológiájáról. Izzasztó kérdéseinket játszi könnyedséggel tudta megválaszolni. A tárlat ugyanakkor nemcsak az anatómiai ismeretek rejtelmeibe kalauzol el bennünket: célja a tudatos életre és életmódra való ösztönzés, valamint az, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk egészségünkre, felismerjük fizikai potenciáljainkat, korlátjainkat, és elgondolkodjunk azon, mit is jelent igazából EMBERNEK lenni. Azt hiszem, kellett ez a kiállítás ahhoz, hogy felfogjuk, csak egy életünk van. Bár a sok kérdésnek köszönhetően elég sok időt töltöttünk a kiállításon, biztos vagyok benne, egyikünk sem bánta meg, hogy rászánta a délutánját.


Köszönjük az osztályfőnökünknek, Hevesi Petruf Alenának, hogy megszervezte nekünk ezt az utat, illetve Juhos tanár úrnak, hogy elkísért minket.

Vörös Zsófia, III.C

hirdetés
Previous articleA Szövetség visszautasítja Káčer kijelentéseit és lemondásra szólítja fel
Next articleA komáromiak legyőzték Igló csapatát is!