HAZA RÉGIÓ A Selye János Gimnázium a spanyol nyelvi olimpia kerületi döntőjében

A Selye János Gimnázium a spanyol nyelvi olimpia kerületi döntőjében

2157
hirdetés

A Selye János Gimnáziumban nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséges diákok támogatására és készségeik, tudásuk fejlesztésére. Ennek köszönhetően idén is bejutott néhány ügyes tanulónk a spanyol nyelvi olimpia kerületi fordulójába, amely 2017. február 13-án került megrendezésre Nyitrán.

A verseny küldetése, hogy esélyt adjunk az átlagon felüli szorgalmú és képességű diákoknak, hogy megmutathassák tehetségüket, valamint lehetőséget kapjanak arra, hogy összemérhessék magukat hasonló tudásszintű társaikkal.

Az olimpia két főbb részből áll: szóbeliből és írásbeliből. A második részben a hallgatás és olvasás utáni szövegértéssel, szókinccsel, nyelvtannal és egy adott témán belüli fogalmazással kellett megküzdenie a versenyzőknek. A szóbeli igazából egy szituációs gyakorlat, amin a nyelvtudás szintjén kívül a reakciókészséget is figyelembe veszi a zsűri.

A kerületi fordulóba tehát azon diákok jutottak be, akik az iskolai forduló első két helyén végeztek. Azóta folyamatosan készültek a nagy megmérettetésre.  Rendszeresen látogatták a spanyol szakköröket, ugyanis ők is tisztában voltak azzal, hogy egy ilyen szintű versenyen komoly felkészülés nélkül jó eredményt elérni lehetetlen. De szorgalmuk és kitartásuk idén is meghozta gyümölcsét.

Hat diákunk jutott ily módon a kerületi fordulóba, ahol 4 kategóriában mérettették meg magukat. A gyerekek fantasztikusan helytálltak! Két második, illetve egy első hellyel tértünk haza.

A C kategóriában (sextó, 4. évfolyam) Nagy Natália, sextós tanuló ért el 1. helyezést, ezzel biztosítva a helyét az országos döntőben. Ugyanezen kategória 2. helyezettje Andruskó Krisztina 4. A osztály diákja lett.

A D kategóriában (bilingvális és hispanofón diákok) Lakatos Lili végzett a 2. helyen.

Ámbár többi diákunknak idén nem sikerült az első 3 között végezni, joggal lehetünk rájuk is büszkék, hisz a verseny eredményes megoldói közé tartoznak. Az A kategóriában Vlahy Rebeka (2. B) 4. Zámbó Kitti (2. C) pedig 7. helyezést ért el.  A B kategóriában (kvintó, 3. évfolyam) Šiška Dávid 6. lett.

Natália tehát márciusban nemcsak iskolánkat, de az egész kerületet képviseli majd a versenyen! Sok sikert kívánunk neki! A többi kerületi versenyzőnknek pedig köszönjük alázatos és kitartó munkájukat, és szívből gratulálunk nekik elért eredményeikhez, becsületes helytállásukhoz.

Hevesi Petruf Alena és Musitz Marietta, spanyoltanárnők

 

A képen (balról): Musitz Marietta tanárnő, Andruskó Krisztina, Nagy Natália, Lakatos Lili és Hevesi Petruf Alena tanárnő

hirdetés
Previous articlePetőfi Sándor szobrot kap Komáromban
Next articleEgy pontot szerzett hazai pályán Komárom