HAZA BELFÖLD Még mindig tart a műtét, a kormányfő állapota rendkívül súlyos

Még mindig tart a műtét, a kormányfő állapota rendkívül súlyos

900
hirdetés

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök állapota rendkívül súlyos a nyitrabányai (Handlová) merénylet után. Még mindig tart műtét a besztercebányai Roosvelt kórházban – tájékoztatott Robert Kaliňák (Smer-SD) védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes.
„Rendkívül tragikus napot éltünk meg, ami számunkra a miniszterelnök életéért való küzdelmet jelenti” – mondta Kaliňák, és hozzátette, egyelőre nincs jó híre, és bízik az egészségügyi dolgozókban.

FOTO TASR – Ján Krošlák

„A rendelkezésünkre álló információk alapján több lövést is leadtak a miniszterelnökre, állapota rendkívül súlyos” – zárta a védelmi miniszter.
Kaliňák a gyűlölet megállítására szólított fel. „Szlovákia mindig is a toleráns emberek országa volt” – hangsúlyozta, és azt mondta, megdöbbentette, ami történt. „Nehezen találok a szavakat” – mondta.
A napokban elemezni fogják, mi történt a nyitrabányai téren – tette hozzá. „Ezekben a pillanatokban azonban csak Robert Fico felépülésére koncentrálok” – hangsúlyozta.
Ficóra szerdán lőtték rá a nyitrabányai kormányülés után. A támadót őrizetbe vették. Ficót életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba.

TASR

hirdetés
Previous articleÉletveszélyes állapotban van a kormányfő, Besztercebányára szállították
Next articleA műtétet követően stabil Robert Fico kormányfő állapota