HAZA RÉGIÓ A múltidézés folytatódott a Munka Utcai Alapiskolában

A múltidézés folytatódott a Munka Utcai Alapiskolában

748
hirdetés

kép1Iskolánk idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileum alkalmából szeretettel hívtuk és fogadtuk Komárom Város polgármesterét, a városi képviselőtestület küldöttét, az iskolatanács képviselőit, az óvodák, az alap- és középiskolák, valamint a Selye János Egyetem képviselőit, hogy közösen ünnepeljünk. Vendégeinket egy színvonalas kultúrműsorral üdvözöltük, majd megtekinthették nyugdíjas kollégáink visszaemlékezéseit és bemutattuk iskolatörténeti kiállításunkat is.

Ez a jubileum számos egykori és jelenkori diákot, pedagógust, szülőt ihletett meg élményeik, emlékeik felidézésére. Többek között ezek is helyet kaptak az emlékkönyvben, melyet kollégáinkkal készítettünk. Áttekintést nyújtunk iskolánk életéről, az itt végzett munkáról egészen a kezdetektől napjainkig.

Nemcsak iskolánk gondolt az évfordulóra. Városunk polgármestere ünnepi fogadáson köszöntötte az 50 éves iskolát, az iskola vezetőségét. Köszönetét fejezte ki az eddig elvégzett munkáért, s üzenetében a további évekhez sok sikert, kitartást, szép eredményeket kívánt az iskola dolgozóinak és diákjainak.

Hagyományos Tarka délutánunk szintén a jubileum jegyében zajlott. Tanítók és diákok aktívan kivették részüket az előkészületekből, s színes műsorszámokkal készültek. Nemcsak jelenkori növendékeink, de volt diákjaink is velünk ünnepeltek a színpadon, s tették emlékezetessé ezt a délutánt.

A jubileumi ünnepségsorozat befejezésére a gyermeknap alkalmával került sor. Szerettük volna, hogy ebből az alkalomból a tanulókon és a pedagógusokon túl a szülők és a hozzátartozók is részt vehessenek az ünneplésben. A nagyszabású, több száz embert megmozgató rendezvény keretében a felhőtlen szórakozásé, a sporté és a játéké volt a főszerep.

Ezekkel a programokkal nemcsak jubileumot ünnepeltünk. Remélhetőleg sikerült felhívnunk a figyelmet iskolánk sokszínűségére, a közös munka örömére és az összetartozás fontosságára. S arra, hogy Munka utcás diáknak lenni élmény és büszkeség.

Búzás Zsuzsanna

hirdetés
Previous articleMadari polgármesteri kupa és Margit Ferenc emlékverseny
Next articleFORT-ÉJ