HAZA KULTÚRA FORT-ÉJ

FORT-ÉJ

1422
hirdetés

Múzeumok éjszakája
Június 20.

muzejoli

11-19 óráig
Fotó workshop
Szamódy Zsolt Olaf, Balogh Rudolf díjas fotóművésszel

A képszerkesztési ismeretek, a vizuális nyelv alapjai és a fotográfiai hangulatteremtés eszközeinek megismerése mellett az építészeti és műemlékfotók készítéséhez ad segítséget a hazánk egyik legnagyobb műemlékében megrendezésre kerülő, egynapos fotó workshop.
A résztvevők a történelmi helyszínen sajátíthatják el, hogyan lehet minőségi fotográfiát készíteni. Saját fényképezőgépüket, kiegészítő eszközeiket használva jobban megismerhetik azokat, kihasználhatják funkcióikat, megtanulhatják a  vaku és az állvány használatát, hogy a lehető legprofibb eredményt érhessék el.
Elsajátíthatják a tervezett képekhez a megfelelő látószög és beállítások gyors felismerését, azok külső és belső térben adott fényviszonyok közötti alkalmazását.
A workshop témái:

  1. a fotózás menetének felépítése, az épületfotózás alapjai (külső, belső),
    az épületfotózás eszközeinek megismerése (fényképezőgép, vaku, állvány), az épület belső tereinek fotózása
  2. képfeldolgozás alapjai, képszerkesztés alapjai, válogatás szempontjai.

A workshop tartalmaz egy fotósétát az erőd területén (3- 4 óra), egy előadást, és a hallgatók által készített képek értékelését.

Regisztrálni az info@fort-monostor.hu címen lehet 2015. június 18-ig. A workshop csak minimum 5 fő részvételével indul. Maximum létszám: 20 fő. Kezdőket és haladókat is várunk.

17 és 19 óra
„Kövek, téglák, monumentalitás”
erődtúra Siklósi József Ybl-díjas építésszel
A komáromi erődrendszer elemein kívül Magyarországon csak a Citadella példázza a XIX. századi erődépítészet stílusjegyeit. A séta során a résztvevők bejárják az erőd építészetileg izgalmas pontjait, és Siklósi József Ybl-díjas építész szemével láthatják az épületet. A túra maximum 60 résztvevővel indul.

17.30, 18.30, 19.30, 20.30, 21.30 órakor
Kazamatatúrák indulnak maximum 30 fős csoportokban.

18 és 21 óra
A KATONA
Egy képzeletbeli történet a MonoStory Erődszínházi Társulat sétálószínházi előadásában. A produkció során Közép-Európa egyik legnagyobb erődítményének falai között barangolva követhetjük nyomon, hogy hogyan bukhat el, éledhet újra vagy válhat hőssé történetünk főszereplője, aki akár TE MAGAD is lehetsz.
Az előadások maximum 60 nézővel indulnak.

Rendezte: Csillag Attila és Vadász Bálint 
Írta: Csillag Attila, Szabó Olivér és Vadász Bálint
Dalokat írta és hangszerelte: Orsó és Varga László

Szereplők: Baranyai Kinga, Burján Péter, Finta Márk, Horváth László, Kocskovics Péter, Kovács Béla, Kovács Vivien, Orsó, Tar Lajos, Tibold Zoltán, Tibold-Tőzsér Katalin, Vajda Fatime
Sminkes/fodrász: Chovan Szilvia
A produkció támogatója: Kiss.Hangerő Kft.

17-22 óráig
Kalandfolyosó csapatépítő játék családoknak és baráti társaságoknak maximum 12 fős csoportokban.
Aknamező, csillagvadászat, gránáthajítás, Morze, bátorságpróba. Csak néhány a megpróbáltatásokból, amik a jelentkezőkre várnak a kazamata rejtélyes termeiben. A kaland fél óránként indul.

20 óra
Michal Ewilone Bajči „A fal harmadik oldala” című graffiti kiállításának megnyitója a Jókai teremben

Ewilone a nemzetközi szinten is elismert graffiti művészek közé tartozik. Erre egyedi stílusa és műveinek komplexitása, érzelmi gazdasága jogosítja fel. Változatosan használja a különböző stílusokat, úttörőnek számít az all-style technikák felhasználásában. Minden képe mögött egy történet vagy üzenet bújik meg, amit néha a színek és formák rejtenek, máskor első látásra szembetűnnek. Ewilone társalapítója a „Fruits Of Doom“ elnevezésű, folyamatosan bővülő egyesülésnek, ami az európai graffiti művészeket fogja össze, és tagja a „Point 3 crew“, világszerte ismert graffiti és street art közösségnek.

A kiállítás az örök dilemmát feszegeti, vajon a graffiti művészet vagy vandalizmus?

Helyszín: Monostori Erőd

Az erőd ezen a napon normál belépőjeggyel látogatható, melyről a www.erod.hu oldalon tájékozódhatnak.

További információ:

Monostori Erőd Nonprofit Kft.
2900 Komárom, Duna-part 1. Pf.18.
Tel.: + 36 34 540 582
info@fort-monostor.hu
www.erod.hu
www.fort-monostor.hu

hirdetés
Previous articleA múltidézés folytatódott a Munka Utcai Alapiskolában
Next articleMegjelent az idei Gombaszögi Nyári Tábor himnusza, a Levegő című allstars produkció