HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórházban laktációs szaktanácsadó tartott előadást a szoptatásról

A Komáromi Kórházban laktációs szaktanácsadó tartott előadást a szoptatásról

479
hirdetés

Az AGEL-csoport Komáromi Kórháza az egész év folyamán segítséget nyújt a szoptatós kismamáknak. A szoptatási világhét alkalmából azonban az érintettek még többet tudhattak meg erről a témáról. Az anyatej összetételét tekintve rendkívül értékes és születésétől fogva a kisgyermek igényeihez, fejlődéséhez igazodik. A gyermek számára első életéve alatt a legmegfelelőbb táplálék, véd a betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert. Az anyatej tartalmazza mindazokat a tápanyagokat, melyek a gyermek egészséges növekedése és fejlődése szempontjából elengedhetetlenül fontosak.

A kórház régóta igyekszik megteremteni a feltételeket a kismamák szoptatásra való felkészítéséhez. A szülés előtti felkészítés keretén belül szaktanácsadást is szervez erre a témára, ahol a leendő anyukák minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak, s az előadások témáját képezi egyebek mellett a szoptatás és az anyatej is. „A szoptatás nagyon hasznos az újszülött számára, mert az előtej (kolosztrum) és az anyatej erősíti az immunrendszert és könnyen emészthető a baba számára. A szoptatott gyermekek nyugodtabbak és egészségesebbek. Az anyatej baktérium- és vírusölő anyagokat tartalmaz, melyek segítenek megelőzni a gyomor- és bélrendszeri, valamint a légzőszervi betegségeket, a középfül, a húgyutak gyulladásait, az ekcémát és az elhízást. Az anyatejnek szerepe van az allergiás panaszok, a civilizációs és daganatos betegségek későbbi kialakulásának megelőzésében, segíti az izomzat, az állkapocs kifejlődését, ugyanakkor erősíti az anya és gyermekek közötti érzelmi kötődést“ – sorolta az anyatej és a szoptatás előnyeit Elvíra Baková.
A kórház újszülötteket ellátó osztályán laktációs szaktanácsadók tevékenykednek, akik az édesanyák rendelkezésére állnak kórházi tartózkodásuk ideje alatt, és tanácsokkal, gyakorlati segítséggel szolgálnak számukra. Megmutatják a helyes szoptatási pozíciót, a baba mellre helyezését annak érdekében, hogy a szoptatás kellemes és ne fájdalmas élmény legyen az anyukák számára. A babák az anyukákkal együtt vannak a szobán és szükség szerint szoptathatók, a csecsemő és anyuka egyedi igényei szerint.
A szülésre való felkészítésen az érdeklődők heti egy alkalommal, csütörtökönként 9-től 17 óráig vehetnek részt a J pavilon első emeletén. jelentkezni Bc. Füssi Renáta szülészasszisztensnél lehet a 0904 683 550-es telefonszámon, vagy  e-mailben a budemmama@nko.agel.sk címen.

AGEL, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleMegszüntették a Robert Kaliňák volt belügyminiszter elleni eljárást
Next articleSelyések képviselték Szlovákiát az Európai Űrügynökség versenyét Granadában