HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórház vezető gyógyszerésze személyesen képviselte Szlovákiát a Kórházi Gyógyszerészek Európai...

A Komáromi Kórház vezető gyógyszerésze személyesen képviselte Szlovákiát a Kórházi Gyógyszerészek Európai Társulása lisszaboni kongresszusán

751
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház képviseltette magát a Kórházi Gyógyszerészek Európai Társulása 27. kongresszusán, a portugáliai Lisszabonban. A rangos szakmai eseményen, melyre a világ minden tájáról 3 ezer résztvevő érkezett, ott volt a komáromi gyógyszerészek posztere is, PharmDr. Komjáthy Hajnalka PhD., a kórház vezető gyógyszerésze pedig személyesen is jelen volt a kongresszuson.

Ezen a rangos eseményen a komáromi vezető gyógyszerész személyes részvétele nemcsak a kórház, hanem Szlovákia sikere is. A rendezvény „A gyógyszertervezéstől a sikerig. Mi az igazán fontos a beteg számára? címet viselte.  „A kongresszus programján három fő plenáris előadás, számos szeminárium, interaktív előadás és workshop szerepelt. Témáit tekintve is rendkívül változatos volt, nem maradhatott ki a tudomány, a kutatás és a személyre szabott gyógyászati eljárás, a kezelési hibák, a biztonságos gyógyítás és további aktuális témák, mint a környezetvédő, „zöld“ gyógyszerészet, az e-gyógyszerészet, illetve a hiányzó gyógyszerek problémaköre“ – számolt be a programról Komjáthy Hajnalka.

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház gyógyszerészei idén annak köszönhetően képviseltethették magukat ezen a szakmai eseményen, hogy az EAHP Tudományos Bizottsága pozitívan értékelte és elfogadta poszterüket, melyet „Orvoslási hibák és megítélésük az egészségügyi szakemberek szemszögéből” címmel a betegbiztonságnak és minőségnek szentelt szekcióban publikáltak. A munka az intravénás gyógyszerek rendelésével, előkészítésével és beadásával összefüggésben elkövetett orvoslási hibák elemzésére összpontosított. „Arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a kórházi gyógyszerészek tudásukkal jelentősen hozzájárulhatnak a gyógyszerezési hibák kiküszöböléséhez és a kórházban ápolt betegek biztonságának javításához” – fogalmazott a kórház vezető gyógyszerésze.

A Komáromi Kórház gyógyszertára 1992 óta működik, jelenleg 6 gyógyszerésszel, 5 gyógyszerészeti laboránssal és 4 kisegítő egészségügyi dolgozóval. Kiemelt feladatuk a biztonságos, hatékony és eredményes gyógyszeres kezelés biztosítása valamennyi járó- és fekvőbeteg számára. Emellett a világjárvány idején és jelenleg is foglalkoznak a piacon nem hozzáférhető, egyedileg készített gyógyszerek előállításával.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleElutasította a parlament az 500 eurós választási jutalomról szóló javaslatot
Next articleJutalmazták az év legjobb komáromi pedagógusait