HAZA BELFÖLD Elutasította a parlament az 500 eurós választási jutalomról szóló javaslatot

Elutasította a parlament az 500 eurós választási jutalomról szóló javaslatot

481
hirdetés

Elutasította a parlament azt a javaslatot, amelynek értelmében 500 eurós jutalmat kapnának a szavazópolgárok, ha rész vesznek az idei parlamenti választáson. A választójog gyakorlásának feltételeiről szóló törvénymódosítást szerdán nem utalták második olvasatba. A javaslatot Igor Matovič, az OĽANO elnöke terjesztette be.

Fotó: J.I., dunataj.sk

A módosítás szerint az összeget a belügyminisztérium fizette volna ki a postai szolgáltatásokról szóló törvény értelmében. Matovič azzal indokolta a javaslatot, hogy ezzel növelni lehetne a választási részvételt, mivel attól tart, hogy kevesen mennek el voksolni.
„Ha mintegy hárommillió ember venne részt a választáson, az 1,5 milliárd eurójába kerülne az államnak” – áll a javaslat indoklásában. Ezt ösztönzőnek, méltányos jutalomnak tartja a beterjesztő, és úgy véli, a befektetés megtérülne. „Ez persze nem jelentéktelen összeg. Másrészt viszont ahhoz a 30 milliárd euróhoz képest, amivel becslések szerint Robert Fico és Peter Pellegrini emberei a kormányzásuk 12 éve alatt megrövidítették Szlovákiát, ez csak annak az összegnek mintegy 5 százaléka” – írta.
Matovič azt állítja, azon a 30 milliárd eurón korrupt emberek tucatjai osztoztak. „Ebben az esetben viszont 1,5 milliárd eurón 3 millió, többnyire egyszerű ember osztozott volna. Vagyis ez egy tisztességes befektetés lenne, ami rendkívül gyorsan megtérülne – tette hozzá.

TASR

hirdetés
Previous articleBeleegyezik a Szövetség, hogy nevét a Magyar Fórummal egészítse ki
Next articleA Komáromi Kórház vezető gyógyszerésze személyesen képviselte Szlovákiát a Kórházi Gyógyszerészek Európai Társulása lisszaboni kongresszusán