HAZA DUNATÁJ A kavaiak továbbra is választ várnak!

A kavaiak továbbra is választ várnak!

1928
hirdetés

Lassan mindennapossá válik a csőtörés, a városrész lakói viszont tiszta vizet akarnak

A komáromi vízművek „diadalaként” könyvelték el a komáromi képviselők, amikor a városi üzem Kava felé új vízvezetéket építtetett ki. A cég korábbi vezetésének tetemes beruházása azonban több sebből is vérzett, valójában egy túldimenzionált csővezetéket fektettetett le, amely üzembe helyezése után a község vezetékhálózata a megnövekedett nyomást már nem bírja, minek következménye a szinte folyamatos csőtörések. Keszegh Béla polgármester és Patrik Ruman, a cég új vezetője személyesen mentek Kavára, hogy a helyszínen tisztázzák a problémát.

A találkozóról a helyiek csalódottan vélekedtek. Valójában nem kaptak megfelelő választ arra, hogy mikor és hogyan lesz megoldva a folyamatos vízellátás, mikorra tűnnek el a csőtörés nyomai. Tudni kell ugyanis, hogy csőtörés esetén nem elég kijavítani a hibát, majd betemetni a gödröket, mert azok ülepedési ideje (az időjárástól függően) akár hetekbe is telhet. A végső beton, vagy aszfaltborítás csak ezután kerülhet a befedett gödör tetejére.
Az egyik kavai polgár felszólalása is kellemetlen pillanatokat okozott, amikor bemutatta a laboratórium vizsgálati eredményeket, amelyekből kitűnt, hogy a kavai ivóvízben coli baktériumokat mutattak ki. A polgármester témát váltva arról számolt be, hogy a kultúrház felújítása mellett már baba-mama klub is alakult, és javítják a település járdáit. A kavaiak ezzel kapcsolatosan kifejtették, hogy három kisgyermekkel alakított klub nem sokat változtatott a problémákon, s nem a járdát kellene javítani, hanem Kava közútjait. – Úgy tűnik, a városi önkormányzat rólunk, de nélkülünk dönt – mondta az egyik felszólaló.

 

DUNATÁJ HETILAP 8/2020

kép: illusztráció, pixabay.com

hirdetés
Previous articleIndul a tavaszi úttisztítás!
Next articleMegújul a Szent Rozália emlékpark kerítése