HAZA RÉGIÓ A járás polgármesterei egyeztettek városunkban

A járás polgármesterei egyeztettek városunkban

768
hirdetés

77bfe60e9c4878c0b65e622bbbb5e3a6Komárom polgármestere, Dr. Anton Marek 2013. március 26-ára munkatalálkozóra hívta össze a járás polgármestereit a komáromi városháza tanácstermébe. A tanácskozáson a város- és községvezetők többsége részt is vett. Jelen volt a körzeti hivatal elöljárója, Dr. Miroslav Adamík is, aki a hivatalban tervezett változásokról tájékoztatta a jelenlévőket. Továbbá Mária Poláčková mérnöknő, a árási Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal igazgatója, aki a törvényi változásokat vázolta fel. Igor Štumpf mérnök, a Duna Menti Borút P.T. ügyvezető igazgatója a társulásuk jövőbeni terveiről beszélt.

A megbeszélés célja az információ- és véleménycsere volt. A részvevők megismerkedhettek a komáromi régió régió aktuális lehetőségeivel a régiófejlesztés és a szorosabb együttműködés terén. A résztvevők egyöntetű véleménye az volt, hogy sajnos a déli régiók nem tartoznak a központilag támogatott vidékek közé, ezért a jelenlegi áldatlan gazdasági helyzetből csak közös összefogással lehet kilábalni. Az ipari fejlesztés elhanyagolható mértékű a régióban, ezért a mezőgazdaság és a feldolgozóipar újbóli fellendítésével kell a vidék lehetőségeit hatékonyabban kihasználni.

A város- és községvezetők elégedettségüket fejezték ki a tanácskozás eredményével kapcsolatban és szorgalmazták az ilyen találkozók rendszeressé tételét.

komarno.sk

hirdetés
Previous articleHúsvéti köszöntő
Next articleMegajándékozták a szükségszálló lakóit