HAZA HÍR-MIX Megajándékozták a szükségszálló lakóit

Megajándékozták a szükségszálló lakóit

922
hirdetés

IMG_8422s2013. március 28-án a Vársor úti komáromi városi szükségszállás lakói a közelgő hússvéti ünnepek közeledtével hasznos ajándékokban részesültek a Nataša Hosnédlová asszony vezette komáromi Katolikus Karitász N.Sz. munkatársai és önkéntesei jóvoltából. A higiéniai eszközöknek, ruhaneműnek és élelmiszernek a lakók nagyon megörültek és örömmel nyugtázták, hogy a jószándékú emberek gondoltak rájuk. A város igyekszik az itt elszállásolt emberek számára biztosítani az emberhez méltó körülményeket, amit lakók többsége örömmel fogad és vigyáz is a szükséglakására és rendben tartja annak környékét is. Fontos elmondani – ezt a jótékonysági szervezet vezetője is kihangsúlyozta -, hogy ez csupán átmeneti állapot, a szállás lakóinak tudatosítaniuk kell, hogy nem hagyhatják el magukat és igyekeznük kell újra egyenesbe hozni az életüket.

A város által üzemeltetett szükségszállásról érdemes tudni, hogy 14 egyhelyiséges lakásegységből áll, ahol a rászorultak átmeneti, egy, két vagy háromhavi szálláslehetőséget kapnak (a ottlét maximális hossza 2 év lehet, azaz legfeljebb nyolcízben hosszabbítható meg a szerződés). Minden egységben párban laknak a rászorulók vagy egy család. Ha nem családról van szó, akkor nők nőkkel, férfiak pedig férfiakkal laknak együtt, illetve anya a gyermekével. Jelenleg a kapacitás 28 fő, de a hideg téli időszakban kivételesen három fő is lakhat egy egységben.

A havi bérleti díj 23,24 euró. A szállásbérlet feltétele a komáromi tartós lakhely, továbbá az, hogy a kérvényezőnek nincs családja vagy  más rokona, aki szállást biztosítana számára, illetve nincs tartozása a város felé.

komarno.sk

hirdetés
Previous articleA járás polgármesterei egyeztettek városunkban
Next articleJubileumi borverseny Szentpéteren