HAZA Egyéb A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola ebben a tanévben is csatlakozott adiákok...

A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola ebben a tanévben is csatlakozott a
diákok által nagyon kedvelt Erasmus+ programhoz

1072
hirdetés

A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola harminckét diákja vett részt az Erasmus+ programon Budapesten, amely szeptember 3-tól 23-ig tartott. A program célja a diákok tudásának elmélyítése, új élmények, tapasztalatok szerzése, valamint a szakmai tapasztalatok elmélyítése volt.


Az Erasmus+ egy a fiatalokat és a tanulást támogató Európai Úniós program. Legfőbb céljai közé tartozik külföldi munkatapasztalatok szerzése, a munkanélküliség csökkentése és a szociális egyenlőtlenség csökkentése.
A budapesti programon a pincér-szakács, idegenforgalom, személy-és vagyonvédelem, reklámgrafika, alkalmazott grafika, kozmetika, fodrász és informatikai hálózatok műszerésze szakokon tanuló diákok vettek részt.
Munkáikat a színvonalas és neves Benczúr Hotelben, kozmetikai- és fodrászszalonokban és az ImpactHub cégben végezték három héten keresztül. Adminisztratív munkaerőként dolgoztak, szervezési és propagációs feladatokat végeztek, weboldalat szerkesztettek. A személy-és vagyonvédelem szakon tanuló diákok betekintést nyertek a kamera-és tűzvédelmi rendszerek működésébe. A diákok bebizonyították szakmai rátermettségüket, betekintést nyertek több vállalat működésébe, valamint új és modern módszerekkel és eszközökkel ismerkedtek meg.
Kapcsolatteremtő képességükre is nagy hatást gyakorolt az anyaországi környezet, több esetben a vendégekkel történő kommunikációs helyzetekben az angol nyelv használatára kényszerültek.
Budapest rengeteg szabadidős és kulturális programot kínált az ott lévő diákoknak. Megtekintették a Terror Háza és Néprajzi Múzeumokat, a Hősök terét és a Városligetet, a Szent István Bazilikát, a Parlament épületét, a Budai Várat, a Margit-szigetet. A bátrabbak kipróbálták a János-hegyi libegőzést is.

Mgr. Vincze Anikó,
a projekt koordinátora

hirdetés
Previous articleElfogadták Nyitra megye 2023-as évi költségvetését és más fontos anyagokat
Next articleEgyetemi börzén a Selye János Gimnázium diákjai