HAZA SJG Egyetemi börzén a Selye János Gimnázium diákjai

Egyetemi börzén a Selye János Gimnázium diákjai

583
hirdetés

Október folyamán szerencsénk volt ellátogatni a Gaudeamus szervezte egyetemi börzére Pozsonyba. Vonatunk kora reggel indult a komáromi állomásról, majd hosszú út, és egy kis buszozás után, délelőtt érkeztünk meg az Inchebához, mely otthont adott a rendezvénynek.

Maga az egyetemi börze igencsak grandiózus volt; a hatalmas terem egy része a nézőtérnek és a prezentációkra előkészített vászonnak adott helyet, ahol az egyetemek bemutatkozhattak. Az előadótérrel szemben sorakoztak a standjaik. Az itt eltöltött néhány óra alatt hasznos információkat szereztünk a jelenlévő oktatási intézményekről, melyek nem csak közeli országokból látogattak el ide. A standok közt találkozhattunk holland, francia és angol egyetemekkel is. Egyesek érdekes kísérletekkel, vagy foglalkozásokkal fogadtak bennünket, egy kémiai témájú kiállítónál például vegyjeles „tetoválást“ készíthettünk magunknak. Megint egy másik asztalnál kipróbálhattuk, milyen folyékony oxigénnel borított kukoricaropit enni. A pultok mögött állók is rendkívül segítőkészek voltak, egy felmerülő kérdésünket se hagyták volna megválaszolatlanul.
Összességében pozitív érzésekkel tértem haza, jó volt eligazítást és bevezetőt találni a felsőoktatás intézményeinek világába. A sok szakot és irányt látva meg is nyugodtam kissé, hogy jóval több lehetőség áll rendelkezésemre, mint azt azelőtt gondoltam.

Drozd Ádám, VII.N

hirdetés
Previous articleA gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola ebben a tanévben is csatlakozott a
diákok által nagyon kedvelt Erasmus+ programhoz
Next articleHarminc év, avagy 5.dan mesterfokozat