HAZA HÍR-MIX A Föld órája Komáromban

A Föld órája Komáromban

490
hirdetés

A Föld órája a WWF legnagyobb környezetvédelmi kezdeményezése, amely emberek millióit köti össze. Minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.

Idén március 25-én 20.30 és 21.30 között a már megszokott módon lekapcsolták a közvilágítást az emblematikus épületeknél és műemlékeknél a világ minden szegletében. Komárom város is bekapcsolódott a kezdeményezésbe, egy órára lekapcsolva volt világítás a Klapka téren és a sétáló utcában.

Az idei kezdeményezés során két komáromi alapiskola is bekapcsolódott a főtérre tervezett programba. A Határőr Utcai és az Eötvös Utcai Alapiskola diákjai a tanáraikkal és szüleikkel az iskolájuktól sétáltak be a lámpaoltásra a Klapka térre. Este fél 9 után, a közvilágítás lekapcsolását követően a gyerekek lámpásainak fénye díszítette Komárom főterét. Az érkezőket a város polgármestere Keszegh Béla fogadta.

Az idei kezdeményezésbe több mint 200 ország számos települése kapcsolódott be, a világ leghíresebb épületei is sötétbe borultak 60 percre.

KOMARNO.SK

hirdetés
Previous articleHozzájárult a magyar parlament Finnország NATO-csatlakozásához
Next articleÁprilisban szállítja le a második Leopard harckocsit Németország