HAZA BELFÖLD Áprilisban szállítja le a második Leopard harckocsit Németország

Áprilisban szállítja le a második Leopard harckocsit Németország

377
hirdetés

Németország várhatóan áprilisban szállítja le Szlovákiának a második Leopard 2A4 harckocsit. Összesen 15 harcjármű érkezik az országba, az utolsó három decemberben – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője. Ezekkel pótolja a tárca az Ukrajnának ajándékozott 30 harcjárművet.

Illusztráció, Pixabay

„A szállítási ütemterv szerint az év végéig összesen 15 darab Leopard 2A4 harckocsit szállítanak Szlovákiába” – közölte a szóvivő. 2022 decemberében vette át az ország az első harcjárművet.
Április és szeptember között Németország egy járművet szállít le havonta, azaz összesen hat darabot. Októberben két jármű érkezik, novemberben további három, decemberben pedig szintén három.
A harckocsikat javítják és több alkatrészt korszerűsítenek. A minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a szlovák hadsereg rendszereivel kompatibilis kommunikációs és információs rendszerekkel szerelik fel őket. Muníció is érkezik a harcjárművekhez, kiképzik a működtetőket és a karbantartókat, pótalkatrészeket és logisztikai támogatás is érkezik.

TASR

hirdetés
Previous articleA Föld órája Komáromban
Next articleRuttkai Éva az utolsó pillanatig hitte, hogy Latinovits Zoltánt baleset érte