HAZA RÉGIÓ A Dél-komáromi szépkorúakat köszöntötték az idősek világnapján

A Dél-komáromi szépkorúakat köszöntötték az idősek világnapján

493
hirdetés

Az idősek világnapja alkalmából több, mint háromszáz időskorút köszöntött a városvezetés október 3-án kedden délután a Monostori erőd Klapkarénájában. A komáromi nyugdíjas klubok, nőklubok tagjait elsőként dr. Molnár Attila polgármester üdvözölte, aki hangsúlyozta, a szeretetnek ilyen ereje van, amely többszáz helyi szépkorút összetart.

Fontos a közösséghez tartozás élményét megélni- tette hozzá a városvezető. Amikor bajban voltunk, -legyen az árvíz vagy covidhelyzet- azonnal jöttek a klubok és segítettek, idézte fel dr. Molnár Attila, aki a valóságos közösségekhez való csatlakozásra bíztatott mindenkit. A tisztelet, a megbecsülés, a hála és a köszönet hangján lehet szólni Önökről, Önökhöz, nem csupán ma, hanem az év minden napján-zárta gondolatait dr. Molnár Attila.

Dr. Kreft-Horváth Loránd egészséggyért felelős alpolgármester ismét megköszönte az időseknek, a komáromiaknak, hogy a járvány idején is segítettek a védekezésben, mint mondta, a pandémia lecsengőben van, de a koronavírus ugyanúgy velünk marad, mint az influenza. Hozzátette, jelenleg bizonytalan helyzetben vagyunk, ezért most még fontosabb az összefogás, összetartozás.

Czita János alpolgármester kiemelte, hogy az idősek világnapján minden a tiszteletadásól, a szeretetről szól. A tisztelet azért jár, mert a háború után újraépítették az országot. „Itt állunk 2022-ben és elgondolkodhatunk azon, hogy erre a világra, amit az idősek felépítettek, most újra nehéz időszakok jönnek. Háború dúl mellettünk, felértékelődik az a helyzet, amiben élünk. Fontos, hogy túl legyünk ezen az időszakon és fontos, hogy a jó dolgokat mentsük át az utókornak. A nehézségeken összefogassál kell továbblépni.

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő a hála szavaival szólt az idősek világnapján. Hangsúlyozta, az év minden napján megérdemlik a megbecsülést, a köszöntést, a tiszteletet. Mint mondta, minden az Önöké, hiszen Önök teremtették a nemzetet, dolgos kezeik által felépítettek egy hazát.

Vajda Bence önkormányzati képviselő, a fiatal generáció nevében mondott köszönetet a komáromi szépkorúaknak. A köszönet, a szeretet, a hála nyelvén szólhatunk Önökhöz. Az elmúlt időszakban a covid 100 éve nem látott kihívások elé állított mindenkit, jelenleg is bizonytalan helyzetben , az Önök szemeiben ott van a mosolygás, az öröm, a derű a szeretet, pedig ott lehetne a keserűség és bánat is, hiszen sok-sok évtizeddel ezelőtt, nehezebb volt a boldogulás, a megélhetés, de Önök mégis mentek tovább. Bízunk benne, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, odaadással, türelemmel át tudjuk venni és adni azt a tudást, tapasztalatot, ami Önökben van. Városunknak sok erőssége van, de a legnagyobb ereje, az élő, működő közösség. Köszönet az áldozatos munkájukért, amit a nyugdíjas klubokban végeznek. A nehézségeken együtt, egymásba kapaszkodva túl leszünk majd. Végezetül Turi Bálint alpolgármester egy rövid népmesével köszöntötte a vendégeket.

A köszöntő gondolatok után a városvezetés egy-egy szál rózsát és komáromi ajándékot adott át a szépkorúaknak, akiket végezetül Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, kormánybiztos köszöntött és egyúttal színpadra hívta az idősek és fiatalok körében is méltán ismert és szeretett művész házaspárt, Balázs Klárit és Korda Györgyöt, akik a legnépszerűbb dalaikkal örvendeztették meg városunk szépkorúit.

KOMAROM.HU

hirdetés