HAZA KÜLFÖLD Orosz védelmi tárca: az orosz űrerők külföldi műholdakkal kísérleteznek

Orosz védelmi tárca: az orosz űrerők külföldi műholdakkal kísérleteznek

465
hirdetés

Az orosz űrerők külföldi műholdakkal végeznek kísérleteket a Föld körüli pályán – közölte a védelmi minisztérium az első szputnyik felbocsátásának 65. évfordulója alkalmából.

kép: pixabay

    „Az űrhelyzet-felderítési fő központ szakemberei kiemelt figyelmet fordítottak a külföldi űrrendszerek orbitális csoportosulásai összetételének és állapotának megfigyelésére, valamint a külföldi államok űrszerkezeteivel történő orbitális kísérletek elvégzésére” – hangzott a minisztérium által kiadott tájékoztatás.
A moszkvai védelmi tárca szerint az év folyamán az orosz rakétafigyelő rendszer ügyeletes létesítményei, valamint az űrfigyelő rendszerek és rakétavédelmi erők erre specializált eszközei több mint 150 külföldi és orosz ballisztikus rakéta és űrrakéta indítását észlelték.
A Szovjetunióban 1957. október 4-én bocsátották fel az első mesterséges műholdat a bajkonuri űrközpontból, ami az űrkorszak nyitányát jelentette. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a szputnyikot az űrerők szakemberei készítették elő, indították el, és állították pályára.


MTI

hirdetés
Previous articleA Dél-komáromi szépkorúakat köszöntötték az idősek világnapján
Next articleA komáromi betegek mágnesesrezonancia-képalkotó berendezést kapnak karácsonyra