HAZA RÉGIÓ Megyei elnöki kitüntetésben részesült a komáromi Selye János Gimnázium három diákja

Megyei elnöki kitüntetésben részesült a komáromi Selye János Gimnázium három diákja

1712
hirdetés

Minden tanévben Nyitra megye elnöke a középiskolák javaslata alapján kitüntetésben részesíti azokat a középiskolás diákokat, akik nemzetközi, illetve országos tanulmányi versenyek résztvevőiként öregbítik iskolájuk jó hírnevét.

A komáromi Selye János Gimnázium diákjai évről évre nagy létszámban vesznek részt a megyei ünnepségen, amely idén csak online formában zajlott. Doc. Ing. Milan Belica, PhD., Nyitra megye elnöke a 2020/2021-es tanévben 66 középiskola 44 diákját tüntette ki, közülük hárman voltak a Selye János Gimnáziumból:

Csaplár Viktor, gimnáziumunk VII.N osztályos magántanulója, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja. Viktor sikereivel évek óta öregbíti iskolánk hírnevét, hiszen csakúgy, mint tavaly, idén is bekerült a legtehetségesebb öt tanuló közé, akik Szlovákiát képviselték a Nemzetközi Matematikai Diákolimpia döntőjében. A döntőt Szentpétervár rendezte, és online formában zajlott. Viktor ezüstérmet szerzett. Gratulálunk az elért eredményekhez.

Jakab Béla, IV.A osztályos tanuló – a nehéz időszak ellenére – az utóbbi tanévek egyik legsikeresebb diákja volt intézményünknek. Tanulmányi eredményei a négy év alatt kiválóak, végig kitüntetett tanuló volt. Legrangosabb eredményei:

– országos rapid sakkbajnokság 1. helyezettje az U18-U20-as kategóriában 2019-ben és 2020-ban;

– országos sakkbajnokság 2. helyezettje az U18-U20-as kategóriában;

– országos ifjúsági liga 3. helyezettje 2019-ben;

– felnőtt országos sakkbajnokság 3. helyezettje 2019-ben;

– nemzetközi szinten: U16 kategóriában rapid sakkban világbajnoki 8. helyezett. (Görögország).

Koczkás Eszter, III.D osztályos tanuló, sokrétű tehetség, a múltban ugyanis nagy sikereket ért el a kajak sportágban is. Jelenleg viszont diáklányunk a zene, azon belül pedig az éneklés felé vette az irányt. A komáromi Művészeti Alapiskola tanulója, valamint állandó résztvevője a Selye János Gimnáziumban megrendezett ünnepi eseményeknek, amelyeken különleges hangjával örvendezteti meg tanárait, diáktársait és a nagyközönséget egyaránt. Eszter nemcsak énekel, de dalszövegeket is ír. Jelen pillanatban az első albumán dolgozik.

Az elmúlt egy évben sikert sikerre halmozva szerepelt több nemzetközi online megrendezésű énekversenyen. A “The Song” online énekversenyen 45 ország versenyzői közül Eszter a III. kategória 1. helyezését szerezte meg.

Diáklányunk továbbá a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszékének kreativitási versenyén a „Heaven” c. saját szerzésű dalával kiérdemelte a Pro Universitate Partium Alapítvány különdíját.

-sjg-

hirdetés
Previous articleTeltház és állótaps a Komáromi Kamarazenekar hangversenyén
Next articlePozsonyig nem ér el a sz@rszag?