HAZA RÉGIÓ A #jókaisuli újabb sikeres éve a Földrajz Olimpián

A #jókaisuli újabb sikeres éve a Földrajz Olimpián

872
hirdetés

A hagyományoktól eltérően a 2020/2021-es tanév során a tanulmányi versenyek többsége az online térben zajlik. Így ezalól a Földrajz Olimpia sem volt kivétel. Az iskolai forduló után, 2021. február 5-én került megrendezésre a járási megmérettetés. Iskolánk öt tanulója vágott neki a témakörök tekintetében sokoldalú, 90 perces online versenynek. Az eredmények fényében azonban bátran mondhatjuk, hogy sikeresen zártuk ezt az évadot. KajtorKyra (VI.A) az F-kategóriában 2. helyezettként továbbjutott a kerületi fordulóba, valamint szintén ebben a csoportban versenyzett a 4. helyen végzett Bara Boglára (VI.A) és Olláry Viktor Alex (VI.A) is, akik eredményes megoldók voltak. Gyuricsek Ákos (IX.B) pedig az E-kategóriában a 4. helyen végzett, s a tavalyihoz hasonlóan elnyerte a legjobb magyar megoldó címét is. A 8-9. évfolyam számára tartott csoportban versenyzett Horváth Kristóf (VIII.A) is, aki eredményes megoldóként a 9. helyet szerezte meg. 

„A versenyfeladatok kicsit nehezebbnek tűntek, mint a hagyományos formában megrendezett versenyeken. Annak ellenére is állítom ezt, hogy a választási lehetőségek adottak voltak, és rutinos versenyzőnek számítok. Ettől függetlenül kifejezetten élveztem a megmérettetést.”

Megállapítható, hogy az online versenyeknek mindig vannak árnyoldalai is. Ugyanis a gép előtt ülő diákságnak a komplett „világ” a rendelkezésére áll a megoldáshoz. Mi azonban büszkék vagyunk, hogy tanulóink az előírásoknak megfelelően álltak helyt idén is a tanulmányi olimpiák egyik legnehezebbikén.

Az elért eredményekhez gratulálunk, s ezzel együtt további sok sikert kívánunk!

Varga Tamás földrajztanár

hirdetés
Previous articleA Rüdiger-tó jegén gyakorlatoztak a tűzoltók
Next articleMatematikai tehetséggondozás a Jókai Mór Alapiskolában