HAZA RÉGIÓ 150 rászoruló családnak tette szebbé a húsvétot a Vöröskereszt Dél-Komáromban

150 rászoruló családnak tette szebbé a húsvétot a Vöröskereszt Dél-Komáromban

452
hirdetés

Tartós élelmiszercsomagokat osztott a Vöröskereszt Komáromi Szervezetete április 6-án városunkban, amikor is mintegy 150 család és egyedülálló húsvétját tették szebbé a szervezők. A csomagokban lisztet, rizst, húskonzervet, cukrot, étolajat adtak át a rászorulóknak.

A szervezet a közelmúltban bővítette tevékenységi körét, melyben egy prevenciós programot hoztak létre, így az évi két csomagosztás mellett most egy egészségügyi projekt is megvalósulhatott.

Első lépésben egy fogászati és egy látszerészeti szűrést szerveztünk a Petőfi Iskolában, majd a Szőnyi Színes Óvodában. Arra szerettük volna felhívni a gyerekek figyelmét, hogy minél korábban felismerjék a különféle egészségügy szűrések fontosságát, hiszen a bajt jobb megelőzni, mint kezelni – magyarázta Oláh Gábor, a szervezet területi koordinátora, akitől azt is megtudtuk, hogy közel 200 gyermek jelntekezett a vizságlatokra.

A Vöröskeresztnél egy pillanatra sem áll meg a munka, április 28-án az Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi döntőjét rendezik meg a Petőfi Sándor Művelődési Házban, amelynek folytatására a Monostori Erődben kerülhet sor májusban.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleSzlovákia már az összes MiG-29-es vadászgépét átadta Ukrajnának
Next article32 „kicsi” bőrönd, avagy bécsi kalandtúrán a selyések