HAZA BELFÖLD 14 év börtön vár arra a diákra, aki tavaly meggyilkolta az iskolatársnőjét

14 év börtön vár arra a diákra, aki tavaly meggyilkolta az iskolatársnőjét

382
hirdetés

14 évig fog börtönben ülni Volodimir Mojszejenko, az a diák, aki tavaly nyáron meggyilkolta ukrán iskolatársnőjét a pozsonyi Mladá Garda kollégiumban. A Pozsonyi Kerületi Bíróság csütörtökön mérsékelte az elsőfokú bíróság által januárban kiszabott, 14 és fél éves börtönbüntetést. A döntés jogerős.

Illusztráció, Pixabay

„A Pozsonyi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte a Pozsony III. Járásbíróság 2023. januári ítéletét, és saját hatáskörben úgy határozott, hogy 14 év börtönbüntetést szab ki a vádlottra, büntetését közepesen szigorú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie” – közölte Pavol Adamčiak, a kerületi bíróság szóvivője.
A bíróság továbbá három évig tartó pszichiátriai intézeti kezelést rendelt el. „További korlátozásokat is elrendelt a bíróság: megtiltotta az elítéltnek az alkoholfogyasztást és más bódítószerek használatát” – tette hozzá Adamčiak.
2022. június 3-án holtan találtak egy lányt a pozsonyi kollégiumban. Egy nappal korábban gyilkolta meg az akkor 21 éves évfolyamtársa. A gyanúsított az előkészítő eljárás során beismerte a bűncselekményt. A gyilkosság indítéka az volt, hogy nem sikerült egy vizsgája, amiért a lányt hibáztatta.

TASR

hirdetés
Previous articleKik a Szövetség Komáromi Helyi Szervezetének parlamenti képviselőjelöltjei?
Next articleVisszavágtak a komáromi „ördögök“