HAZA HÍR-MIX Visszavágtak a komáromi „ördögök“

Visszavágtak a komáromi „ördögök“

722
hirdetés

BC KOMÁRNO – SPIŠKÍ RYTIERI 102:91 (17:17, 28:25, 27:23, 29:27)
Nézőszám: 550

Komáromi pontszerzők: Gatling 23, Stuckey 21, Markovič 19, Djordjevič 17, Volárik 14, Gašič 5, Pipíška 2, Danielič 0

Iglói pontszerzők: McGlynn 34, Juríček 20, Lopez 12, Fusek 11, Thomas 8, Granič 7, Mrviš és Hlivák 0-0

Fotó: Karol Scholtz

Az első, Iglón lezajlott találkozót, ahol a komáromi „ördögök“ csaknem 30 ponttal maradtak alul, a hazai pályán lejátszott visszavágó követte. A hazaiak rajtja bizonyult jobbnak, de a vendégek sem tétlenkedtek, s az első negyed végén 17:17-es állást mutatott az eredményjelző tábla. A második negyedet a vendégek indították jobban, sikerült 12 pontos előnyre szert tenniük és úgy tűnt, hogy a szombati mérkőzés forgatókönyve ismétlődik meg. Viszont ezt követően a hazaiak magasabb fordulatszámra kapcsoltak és egy 14:0-s sorozattal átvették a vezetést. Az első félidő végére Markovič hármasa tette fel a pontot és ezzel az állás 45:42-re módosult a komáromiak javára. A második félidőben is kemény harc folyt a labdáért, de a hamadik negyed után az „ördögök“ vezettek 72:65 arányban. A mérkőzés utolsó negyede is hasonlóan zajlott, mint az előzők, mely szerencsés győzelmet hozott a komáromiak javára. A hazai szurkolók masszív támogatása mellett az „ördögök“ 101:92 arányú győzelmet arattak és 1:1-re egyenlítettek az elődöntőben.

A folytatásra április 22-én, Iglón kerül sor.

KOMÁROM
Shane Gatling:
Az előző mérkőzésen csaknem 30 ponttal maradtunk alul, ezt most nem engedhettük meg magunknak. Olyan csapat vagyunk, mely hazai pályán nem veszíthet és nem adja meg magát, amit ezúttal is bizonyítottunk és győztünk.

Zlatko Jovanovič edző:
Ahogyan az iglói mérkőzés után, úgy most sem dőlt még el semmi, 1:1 az állás. Nagyon megterhelő sorozat volt, de főleg erőnléti szempontból bizonyítottunk, mivel az iglóiak ellen keményen kell küzdeni, másként nincs esély a legyőzésükre. Főként az egyéni megvillanásokra kellett odafigyelni az ellenfél csapatában. Amint mondtam, kiegyenlített az állás, most erőt kell gyűjtenünk. Köszönet illeti a szurkolótáborunkat is, igazán kiváló légkört teremtettek.

IGLÓ
Patrick McGlynn:
Igényes küzdelem volt, főleg azt követően, hogy hazai pályán csaknem 30 pontos előnyre tettünk szert. Itt mindig nehéz a küzdelem, egyrészt messze is vagyunk, s az ellenfél kemény játékot játszik a szurkolók lelkes támogatása mellett. A második negyedben 12 pontos előnyünk volt, de a továbbiakban már nem működött a taktikánk. A komáromiak átvették a vezetést a szurkolók kitartó buzdítása mellett, mi pedig nem tudtuk felvenni a korábbi ritmust. Most azonban ők utaznak hozzánk, meglátjuk, mi lesz szombaton.

Teo Hojč edző:
Elsősorban gratulálok a komáromiak győzelméhez, nagyon jól játszottak, ami megmutatkozott a végeredményben is. Igyekeztünk tartani velük a lépést, de nem sikerült a várakozásaink szerinti teljesítményt nyújtanunk. Tudtuk, mi vár ránk Komáromban, de a terveink nem jöttek be. Sok pontunk elúszott a vesztett labdák miatt, összesen tizennyolc, ami a play-off viszonyai között valóban soknak számít, ahogy az értékesítetlen büntetődobások is. A mérkőzés végét 2-3 labda döntötte el, még egyszer gratulálok a komáromiaknak, mi pedig készülünk a következő mérkőzésre.

Mgr. Mikuláš Keszan, (N.Zs.)

hirdetés
Previous article14 év börtön vár arra a diákra, aki tavaly meggyilkolta az iskolatársnőjét
Next articleElőzetes letartóztatásban marad Dušan D., a pozsonyi gázoló