HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Wéber Gábor valós Alonso–Hamilton csatát is vár

Wéber Gábor valós Alonso–Hamilton csatát is vár

793
hirdetés

Verstappen erősebb versenykörülmények között, egykörös tempóban viszont Leclerc valamivel jobb – véli az M4 Sport Forma–1-es kommentátora. Wéber Gábor az m4sport.hu-nak adott interjújában a pénteken Bahreinben rajtoló 2023-as Forma–1-es szezon esélyeit latolgatva arra is kitért, hogy Lecrec tud-e világbajnoki kihívó lenni. 

A Forma–1 rajongóinak érdemes lesz 2023-ban is az M4 Sporttal tartaniuk, hiszen a teljes versenyszezont – beleértve az összes szabadedzést, időmérőt, sprint- és betétfutamot is – kizárólag a közmédia sportcsatornája közvetíti. A világbajnokság első futama március 5-én lesz Bahreinben, amely előtt Wéber Gábor adott szezonfelvezető interjút az m4sport.hu-nak.

A Ferrarihoz érkezett új csapatfőnök munkájának nyomait legalább az év közepéig nem igazán látjuk majd – véli Wéber Gábor. „Egy csaknem 2000 fős csapat vezetésének átvétele nem egyszerű dolog. Olyan, mintha átvennéd egy hatalmas óceánjáró irányítását, és a pincétől a padlásig, a raktértől a kabinokig mindent ismerned kellene, beleértve a teljes személyzetet, olyan mélységekben, hogy átlásd, ki minek a funkciójáért felel. Frédéric Vasseurnek egyébként óriási tapasztalata van, de egy ideig még ő is egy kicsit sodródik inkább az árral (…). Az év közepétől viszont már lehetnek látható nyomai az új vezetésnek” – mondta az M4 Sport kommentátora, aki a Ferrarival kapcsolatban azt is kifejtette, képes lesz-e a csapat bajnoki kihívót adni a szezonban például Charles Leclerc személyében. „Amit elsőre ki lehet emelni kettejük közötti különbségként, hogy Leclerc-nek nincs annyi tapasztalata például az élen való csatározásban, amit viszont Verstappen már megszokott. Leclerc nagy erőssége egyébként az egykörös tempója és az alapgyorsasága. Ami persze megvan Verstappenben is, ő erősebb versenykörülmények között, iszonyú versenysebességre képes, és emellé nagyon jó gumikezelés társul. Egykörös tempóban viszont Leclerc erősebb egy picivel” – mondta Wéber Gábor.

Az m4sport.hu oldalon olvasható szezonfelvezető beszélgetésben Wéber Gábor az ismét csapatot váltó Fernando Alonsóról is elmondta véleményét, kifejtette, hogy egy ilyen kaliberű versenyző áldás vagy átok lehet egy csapatnak. Beszélt arról is, hogy a nézők láthatnak-e majd valós Alonso–Hamilton csatát, illetve, hogy az újoncok közül kitől vár kiugró teljesítményt.

A teljes beszélgetés az m4sport.hu oldalon olvasható!

https://m4sport.hu/forma-1/cikk/2023/03/01/szezonelozetes-beszelgetes-weber-gaborral

Forma–1 – 2023-ban is kizárólag az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon!

A szezonnyitó hétvége programja: 

03.03., péntek:
12:30    F1 1. szabadedzés, M4 Sport ÉLŐ
15:30    Boxutca, M4 Sport ÉLŐ

16:00    F1 2. szabadedzás, M4 Sport ÉLŐ

03.04., szombat:
12:30     F1 3. szabadedzés, M4 Sport ÉLŐ
16:00     F1 időmérő, M4 Sport ÉLŐ

03.05., vasárnap:
15:00     Pilótaparádé, M4 Sport
16:00     F1 futam, M4 Sport ÉLŐ

03.06., hétfő:
17:30     Boxutca, M4 Sport ÉLŐ

dunamsz.hu

hirdetés
Previous articleA Selye János Gimnázium is bekapcsolódott a Kárpát-medence magyarjainak felolvasómaratonjába
Next articleUkrajnai háború – Ukrán diverzánsakcióról számolt be a brjanszki kormányzó