HAZA HÍR-MIX Vélt problémákról és megoldásukról a pati nyári termálfürdőben

Vélt problémákról és megoldásukról a pati nyári termálfürdőben

2177
hirdetés

Az idei strandidény előtt az olvasóinkkal örömmel tudattuk: összekötik a pati wellness részleget a nyári stranddal, ami remélhetőleg fejlesztéseket von maga után. Ugyanis a Pati Községi Hivatal azon nyilvános pályázatának győztese, amely a tulajdonában levő, nyári termálfürdő 15 évre szóló bérbeadására és üzemeltetésére vonatkozott, a helyi wellness szállót a hozzátartozó medencékkel együtt régóta működtető, pozsonyi székhelyű Wellnes Invest Rt. lett. Mivel az elmúlt hetekben portálunkhoz és az érintett létesítmény facebookos oldalára is sok panasz érkezett, ezért azok kapcsán annak kereskedelmi igazgatóját, Mgr. Martin Slivka, PhD. urat kérdeztük.

fotó: dunataj.sk

„Máig több mint 5 500 látogatónk volt. Bizonyos negatív reakciókat is kaptunk, amelyekre a levelünkben magyarázatot adunk, ám meg vagyunk győződve arról, hogy a vendégeink többsége elégedett a szolgáltatásainkkal. Hisszük, hogy az általunk eszközölt, valamennyi pozitív változtatást észrevették, s értékelik a kényelmük növelése és a szolgáltatásaink nívóemelése érdekében kifejtett igyekezetünket. A következő strandidényekre vonatkozólag pedig a szolgáltatásaink és attrakcióink skálájának további bővítését tervezzük. A jövőben is majd az összes partnerünkkel történő együttműködés javítására és a vendégeink elégedettségének növelésére törekszünk“ – fejtette ki válaszlevele elején Slivka igazgató úr.

Következzenek az újságírói kérdéseink és az azokra küldött válaszok!

A strand mellett, annak területén kívül üzemeltetett panziókban, házikókban elszállásolt vendégek az önök új játékszabályai alapján elveszítették azt a korábbi lehetőségüket, hogy napközben ebédelni vagy az égető déli napsütésben pihengetni kimenjenek a szálláshelyükre, később pedig ugyanazzal a belépőjegyükkel visszatérjenek a fürdő területére. Egyesek azt állítják, hogy a környező apartmanokban előzőleg teljes ellátással párosuló szállást rendeltek maguknak azért is, mert a strandon nem kapható főtt étel, csak hamburger, lángos, fagylalt, ami nem felel meg az igényeiknek. Esetleg a wellness részlegen található nagyobb ételválaszték, de ahhoz csak úgy juthatnának hozzá, ha oda külön belépőjegyet vennének. Úgy vélik, hogy önök ekképp „akarják eltemetni a külső kisvállalkozókat“, akik a wellness-szállónál olcsóbban kínálnak szálláshelyet. Lehetséges az, hogy átértékelik a látogatók ezen panaszait, s az elégedettségük, illetve a nagyobb látogatottság érdekében módosítanak a játékszabályaikon?

Az idén több okból vezettük be az egyszeri belépés lehetőségét. A strand területén chipes rendszer működik, amellyel az előző években többen visszaéltek. Egyébként a hasonló szlovákiai létesítményekben, pár kivételével, amelyek pótdíj fizetése mellet vagy azért teszik lehetővé a napi többszöri belépést, mert a szálláshelyek közvetlenül a fürdő területén találhatók, ez bevett szokás. Nos, a pati szállásadóknak és a vendégeiknek bemutattuk az együttműködési ajánlatunkat, amely alapján ezen ügyfelek kedvezményes belépőjegyet kaphatnak. Abban az esetben is, ha naponta kétszer váltanának jegyet a fürdőbe, azok ára együttesen is jóval jutányosabb lenne, mint azokban a létesítményekben, amelyekben lehetséges a vendégek ismételt belépése.

A Paton és környéken működő szálláshelyek kiválthatják az együttműködésünket szavatoló ún. PARTNER-kártyát, ami csak 5 euróba, vagyis a chipkártya gyártási költségébe kerül. E kártya birtokában a szállásadó vagy a vendége több belépésre feljogosító jegyet vehet, amely esetében a felnőtt személynek egy belépés 6,28, két belépés pedig 12,56 euróba euróba kerül. (Eközben a pénztárban vehető belépőjegy ára 10, az interneten megvásárolhatóé pedig 8 euró, vagyis magasabb, mint a PARTNER-kártya nélkül.)

Továbbá azon regionális vendégeinknek, akik a fürdő közelében laknak, és gyakrabban látogatnának el a strandunkra, a teljes idényre szóló ún. Thermal Pass-szal szolgálunk, amely 2023. július 1. és augusztus 31. között minden nap használható, így azt  62 napra csupán 109 euróért kínáljuk, s annak tulajdonosa mindössze napi 1,75euróért élvezheti a szolgáltatásainkat. Ez szintén a pénztárnál vagy online, a https://shop.wellnesspatince.sk/produkt/thermal-pass-pre-1-osobu/ eshopunkban is megvásárolható. Mindezen kedvezményeinkkel már a nyitásunk óta lehet élni, s azokról folyamatosan a weboldalunkon, a facebookos oldalunkon és a helyszínen is tájékoztatást nyújtunk. Ami pedig a fürdőbeli ételvásárlást illeti: minden nap menüt is kínálunk, amelyben leves és kétféle főétel szerepel, valamint külön standon fagylaltot és üdítőket is árusítunk.

Olvasónk által készített fotó

Többen kifogásolták azt, hogy más strandfürdők jutányos árú belépőjegyeket, bérleteket kínálnak a helyi lakosoknak, de az állításuk szerint Paton nincs ilyen kedvezmény.

Pat község lakosai a fürdőnyitás, vagyis július 4. óta 50 százalékos kedvezményt kapnak a nyári fürdő egésznapos belépőjegye árából akkor, ha a wellnes szállónk portáján, illetve pénztárában kiváltják maguknak az ehhez szükséges kárytát. Erről Pat község a saját honlapján és facebookos oldalán is tájékoztatást nyújtott, ahogy mi is megtettük ugyanezt a saját facebookos oldalunkon…

Egyes olvasóink arról is panaszkodtak, hogy miközben az oldalukon 8 szabadtéri medencét ígérnek, azok mindegyike nem is működik, a tobogánok is csak ritkán használhatók (már valamennyi működőképes?). Azt is kifogásolták, hogy a régi hinták használhatatlanok, rozsdásak, veszélyesek, nem felelnek meg az uniós normáknak. Szerintük a napozóágyak piszkosak, a termálvíznek pedig nincs meg az oldalukon feltüntetett hőfoka. Ez igaz, s ha igen, mi az oka?

A tobogánok csak a nyári idény első hetében nem működtek. Már valamennyi működik – váltakozó időközökben. A napozóágyak nem piszkosak, sőt, azok között teljesen újak is vannak, de esőzések után, a fákrol lecsurgó víz tényleg bepiszkíthatja azokat… A hátsó gyermekmedencén kívül valamennyi medence használható és az is volt. További 2 gyermekmedence található azonban odakinn és 1 pedig odabenn. A múlt héttől, jelenleg is valamennyi működik. Azok vizének hőmérséklete 27 – 29 Celsius fok között van, a termálvízét pedig mindig úgy állítjuk be, hogy az a nagy hőségben is kellemes és megfelelő legyen a látogatóinknak. A vízhőmérséklet ugyanolyan, mint amilyen az előző években volt. Természetesen, hidegebb időjárás esetén a medencék vize is hidegebbnek tűnhet. Odabenn pedig 32-34 fok van.

Hinták a fürdő egész területén vannak. Azok közül az egyetlen kifogásolnivaló a strand területének hátsó részében található. Azok az oldalunkon levő fotógalériánk „gyermekattrakciók“ részében szemrevételezhetők. A hátsó részben működő többi hinta is megfelelő, működőképes és biztonságos állapotú, azokat rendbehozattuk és átfestettük. A Thermal park részben több teljesen új hinta és attrakció, trambulin, valamint röplabda- és felfújt focipálya is az érdeklődők rendelkezésére áll. Mindezek szintén megnézhetők a https://wellnesspatince.sk/galeria/ oldalon.

Olvasónk által készített fotó

Amióta a Pati Községi Hivatal nyilvános pályázatának győztesévé váltak, s 15 évre bérbe kapták s tulajdonában levő, nyári termálfürdőt, milyen további változtatásokat, felújíításokat valósítottak meg?

Az általunk kínált új lehetőségekről és kedvezményeinkről a facebookos bejegyzésünkben is tájékoztattuk a látogatóinkat. A már említett Thermal pass-t továbbra is változatlanul 109 euróért kínáljuk. Az 62 nyári napon át a többszöri belépést is lehetővé teszi a nyári strand valamennyi medencéjébe és a szállóbeli Thermal park területére is. Említettem a szállásadóknak és vendégeiknek felkínált kedvezményünket is, amihez hozzátenném: a 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek számára 1 eurós belépőjegy váltható. Érdemes élni az online jegyvásárlás lehetőségével is az eshopunkban, ahol a tervezett látogatás előtt legalább egy nappal csak 8 eurót kell fizetni a felnőttek jegyéért.  Bármilyen további felmerülő kérdésre is szívesen válaszolunk az  info@wellnesspatince.sk oldalon vagy messengeren.

Az étkezés kapcsán az elmondottakhoz hozzátenném: a fürdő területén új gasztro egységek létesültek, amelyek további ételeket is kínálnak. A standok körül pedig több mint száz személy számára biztosítottunk új ülőhelyeket, valamint napozóágyakat és napernyőket, továbbá új szociális helyiségeket. Ezenkívül új nyári pénztárat és új főbejáratot alakítottunk ki, amely sokkal jobb az eddiginél. A kerekesszékkel közlekedők és a babakocsit toló anyukák részére külön sorompós bejáratot létesítettünk, amit a biztonsági szolgálat kezel. Új irányjelző táblákat, navigációs rendszert, a fürdő egész területén ingyenes wifit és új biztonsági kamerarendszert is létesítettünk. A már felsorolt attrakcióinkat animációs és családi  programokkal is kiegészítettük, a hétvégeken pedig nyári szabadtéri meseműsorral is szolgálunk a gyermekes családoknak. A nyári fürdő látogatói hozzáfizetés esetén a szállónk Thermal parkjának külső és belső medencéit is használhatják.

 A közeljövőben még milyen újdonságokat terveznek, amelyek majd a komáromi régió lakosai és a turisták javára válhatnak?

Célunk az, hogy minél több látogatót, turistát vonzzunk e régióba, valamint fokozatosan emeljük a szolgáltatásaink minőségét, s bővítsük az attrakcióink és lehetőségeink skáláját, amelyek az egész régió számára hozadékot jelentenek. A társaságunk a további fejlesztések keretében szeretne olyan versenyképes létesítményt kialakítani, amely majd nem csak új attrakciókkal, hanem olyan energetikai stabilitással is szolgál, ami biztosítaná a nyári fürdőidény meghosszabbítását. Ezzel a község fejlődéséhez és az anyagi helyzetének megerősítéséhez is hozzájárulnánk. Azon beruházási terveink keretében, amelyeket a pályázat során ismertettünk, a következő évekre vonatkozólag egyebek mellett új központi öltözők, toalett-helyiségek, zuhanyozók és vízi bár létesítése, valamint a medencék revitalizációja, újabb attrakciók kialakítása, illetve energetikai szempontból optimálisabb megoldások bevezetése és a weboldalunk, eshopunk korszerűsítése is szerepel.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

(A beküldött fotókat ezúton is szeretnénk megköszönni olvasóinknak!)

hirdetés
Previous articleNagy István: az Ukrajnával szomszédos országok számára elfogadhatatlan a szeptember 15-i határidő a gabonafélék uniós behozatali tilalmára
Next articleTardoskedden is remekelt a komáromi westernlovas lány