HAZA DUNATÁJ Városérdek, vagy ingatlanmutyi?

Városérdek, vagy ingatlanmutyi?

1127
hirdetés

Az áprilisi közgyűlésen a komáromi képviselőtestület ellene szavazott szakbizottságainak és nem vette figyelembe a tanács döntését sem

Az utóbbi napokban egyre többen beszélnek arról Komáromban, hogy az önkormányzat egyes képviselői továbbra is a baráti, rokoni kapcsolatok elmélyítését és nem a város érdekeit tartják szem előtt. Sajnos ezt a gyanút támasztja alá a képviselőtestület 7. ülésének döntése is, amely szerint a város jövőbeli fejlesztési tervében kulcsfontosságú területet juttattak – nagyon furcsa körülmények között – magánkézbe.

TELEKHogy miképp legyünk telektulajdonosok Komáromban? Úgy tűnik, a járási székhelyen elegendő egy roggyant nyári lakot venni egy pici területtel, azután már csak kérni kell – lehetőleg jutányosan, a valódi ár kevesebb mint feléért (40%-ért) – a környéken levő 40-áras telket! Óvatosan is átszámolva, ez a nyaralóhoz tartozó terület több mint húszszorosa… Ha szerencsénk van, akkor ezt a komáromi képviselőtestület megszavazza. Érdekes, hogy ismét Glič Konštantín mérnök, a KOMVaK újonnan megválasztott felügyelő bizottságának a tagja kezdeményezte az eladást, amit azután csaknem egyhangúlag szavazott meg a testület. Ám legyünk jóhiszeműek és tételezzük fel, hogy lehet ez valójában titkolt városi érdek is, ezt azonban valakinek hitelesen kellett volna megindokolnia, annál is inkább, Az ominózus földterület térképe, ahol jól látható az eredeti nyaraló és kert, illetve a most megvett terület nagysága. mert ez a döntés ellenkezett a szakbizottságok véleményével és a tanács határozatával. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a szerencsés vevőt nem fűzik-e rokoni szálak a közgyűlés néhány tagjához, habár szavazáskor senki sem jelentette be érintettségét.

Akik megszavazták a telekeladást: Batta György, Bende István, Feszty Zsolt, Gajdáč Ondrej, Glič Konštantín, Ipóth Szilárd, Keszegh Béla, Korpás Péter, Marek Anton, Rajkó Ferenc és Varga Tamás. A képviselőtestületből a szavazásnál Benyó Zoltán, Horváth Attila, Keszegh Margit, Hortai Éva, Kiss Péntek József, Kovács Dávid, Szabó Béla, Szénássy Tímea és Vetter János tartózkodott.

DUNATÁJ HETILAP 30/2015

hirdetés
Previous articleGrónai tanítványai is a csúcsra törtek a szlovákiai thai box gálán
Next articleAláírták a végleges szerződést