HAZA RÉGIÓ Újraélesztő készülék a városházán

Újraélesztő készülék a városházán

1043
hirdetés

defibril(2)

Komáromban a városháza (Klapka tér) földszintjén január végétől üzemel egy csúcsminőségű újraélesztő berendezés. Az előzetes szándék már mintegy 4 éve megszületett, eredetileg három gépet szeretett volna a város beüzemeltetni a városi ingatlanokban, de a pénzügyi lehetőségek végül egy defibrillátor megvásárlását tették lehetővé.

A berendezés kezelése egyszerű, amely a helyes használat érdekében szlovák nyelven szóban kommunikál a használójával. Miután az elektródákat ráhelyezték a mellkasra, a készülék képes megállapítani a pontos diagnózist és megfelelő erősségű áramütést létrehozni. A kisülések közti szívmasszázsra is megfelelő utasítást ad a készülék. Az egész újraélesztési folyamatot rögzíti a gép memóriája, amit később az orvos kiértékelhet. Az életmentő berendezés képes megállapítani azt is, hogy a páciensnek van-e pacemakere.

Mivel a város központjában viszonylag sok helyi és környékbeli polgár, és turista mozog, így ha csak egy életet megment a gép, már megérte. Persze a legjobb az lenne, ha soha nem kellene használni.

A városi hivatalban 12 személyt iskoláztak ki a gép használatára, úgyhogy, amennyiben gond lenne valakivel a környéken, bátran szóljanak a városháza portáján és kérjenek segítséget!

komarno.sk

hirdetés
Previous articleAz 53. Jókai napok meghirdetése
Next articleElutasította az ügyészség a muszlimokkal kapcsolatos kijelentései miatt Robert Fico ellen tett feljelentést