HAZA RÉGIÓ Újabb szlovák siker a Selye János Gimnáziumban

Újabb szlovák siker a Selye János Gimnáziumban

782
hirdetés

A Selye János Gimnáziumban mindig is cél volt a tehetséggondozás, a szlovák nyelv minél magasabb szintű, kommunikációközpontú tanítása.

A HviezdoslavovKubín szlovák nyelvű szavalóverseny mondhatni állandó program lett diákjaink számára, hisz évek óta készítem a szavalás iránt érdeklődőket, akik aztán minden évben büszkén, számos helyezéssel térnek vissza a versenyről annak ellenére, hogy magyar iskolába járnak. Az idei év kerületi fordulója május 3-án került megrendezésre.

Érsekújvárba tehát csak a legjobbak mehettek a Komáromi, a Lévai, a Nagytapolcsányi, azÉrsekújvári és a Vágsellyei járásból. Igazán büszkeség tölt el, hogy az áprilisi kerületi fordulóbanBangha Roland oktávós diákunk,  Molnár Ferenc (III. A) és Jóba Zoltán (III. B) képviselték eredményesen gimnáziumunkat. Eredményes szereplésüket az emléklap mellett szóbeli dicsérettel is méltatta a zsűri.

Május 3-án a kisebb kategóriák diákjai szavalhattak. Orvoš Emma (IV.N) és SenkuličDézikisprímósunknak szoríthattak egész nap az osztálytársai. Azeredményhirdetéskor a zsűritagok összegző gondolatként több hasznos tanáccsal is biztatták a versenyzőket, hangsúlyozva, hogy igen felkészült és igényes produkciókkal ajándékozták meg hallgatóságukat. Mert kell a közönség, az oda-vissza áramló energia az előadónak az írói, költői gondolatok közvetítéséhez, átadásához!

Emma eredményesen zárta a kerületi fordulót, szépen helytállt. Iskolánk másik tehetséges versmondó tanulója, Dézi kategóriájában kimagasló eredményt ért el: második helyezett lett és ajánlották őt az országos döntőbe Alsókubinba. Az országos döntőbe csak az első helyezettek jutnak. Kiváló eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Köszönöm, hogy ennek a rendhagyó versenynek részese lehettem, s hogy élményben gazdagodhattam!Igazi büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy egy diákunk a szlovák tanítási nyelvű iskolák diákjait megelőzve a 2. helyen végzett, így Bangha Roli után a második olyan tanuló, aki magyar tanítási nyelvű iskolából juthat el az országos döntőbe.

Králik Zsuzsanna, felkészítő tanár

hirdetés
Previous articleKáPé – Králik podcast: Dubány Imrével a gázról
Next articleHivatalában fogadta az amerikai First Ladyt a szlovák államfő