HAZA AUTÓVILÁG Új Opel Insignia: A prémiumkategória határán

Új Opel Insignia: A prémiumkategória határán

1700
hirdetés

Kissé rendhagyó módon, az ausztriai Hainburgban tartották május 31-én az új Opel Insignia szlovákiai bemutatóját. Mivel a rendezvényre mi is meghívást kaptunk, első kézből számolhatunk be a márka zászlóshajója körül történt változásokról.

A rüsselsheimiek egyértelműen a prémiumkategória határait feszegető újdonságnak tartják a második generációs Insigniát, és tulajdonképpen teljes joggal. Az autó ugyanis gyakorlatilag felvonultat mindent, amit ma a járműtechnika kínál: aktív sávtartást, gyalogosérzékelést (és szükség esetén vészfékezést), a legkomplexebb infotainment rendszert, internet-csatlakozást, táblafelismerést, minden irányú automatikus beparkolást, körkörös kamerarendszert, balesetnél automatikusan működésbe lépő – de a kézileg is aktiválható – vészhívó berendezést vagy éppenséggel akár több szembe jövő autó egyidejű kitakarását is lehetővé tevő mátrixos LED-fényszórókat.  A vezetőülés természetesen itt is az AGR-féle anatómiai hitelesítést viseli.

További érdekesség, hogy az autó teljes neve – motorizációtól és szereltségtől függetlenül – Insignia Grand Sport, és ugyanezt fogja viselni a nemsokára érkező kombi (Tourer) változat is. A szereltségi szint négyféle lehet (Selection, Edition, Dynamic, Innovation), a motorskála pedig 3-3 dízel- és benzinmotorból áll. A benzinesek: 1.5TURBO (140/165 LE) és 2.0 TURBO (260 LE), a dízelek: 1.6 CDTI (110/136) és 2.0 CDTI (170). Váltóból hatfokozatú kézi vagy automata választható, de a 260 lovas csúcsmodellt kizárólag az Opel új, nyolcgangos automatájával, illetve összkerékhajtással kínálják. Az új Insignia induló akciós ára (erre is érdemes odafigyelni) 20 490 euró; a legolcsóbb dízelverziót 22 990 euróért lehet megvásárolni.

Vas Gyula

Fotó: a szerző (2) és Opel

hirdetés
Previous articleMegújul a Holt-Vág és környéke
Next article54. Jókai Napok – Műsor