HAZA KULTÚRA Tűz és víz lánya – megjelent Tamburilda új videóklipje

Tűz és víz lánya – megjelent Tamburilda új videóklipje

673
hirdetés

A tavasz a megújulás időszaka, s annak kezdetén a komáromi születésű, Budapesten élő, tamburás énekes-rapper-dalszerző, Nagy Ildikó alias Tamburilda újabb dallal és videóklippel rukkolt elő. Saját bevallása szerint a Tűz és víz lánya című szerzeménye komoly belső vívódás eredménye…

Az új videóklip borítója

„E dalommal azt az állapotot fejezem ki, hogy egyszemélyben önmagam legnagyobb ellentétje is vagyok. Bennem él a „tűz”, vagyis a szendvedély és az újdonságok iránti folytonos vágyakozás, de bennem él a „víz” is, a gyakori magamba zárkózás, az érzelmek és a vágyak elfojtása formájában. Az „élet” szimbólummal arra szeretnék utalni, hogy amikor Budapestre költöztem, sok dolog megváltozott a magánéletemben. Hirtelen sokan próbáltak a közelembe – bizalmamba férkőzni, ám sosem voltam biztos abban, hogy a szimpátiájuk az egész lényemnek szól-e, vagy a legtöbben inkább csak a külsőségekre hajtanak. A „halál” szimbólum pedig a „már minden mindegy” érzésre utal. Volt, amikor már egyáltalán nem érdekelt, hogy van-e párom vagy nincs, mert „magam is két lélek lettem egy testben” – vallott őszintén az új dalát ihlető érzéseiről Tamburilda.

A komáromi klipforgatás egyik pillanata

A dal szövege és dallamvilága népies, amely modern rappes előadásmóddal és zenei alappal párosul. „A közeljövőben készülök modernebb szövegvilágú dalokkal is. A lényeg, hogy az alternatív zene, a trap és a népiesség vegyüljön egy új formában. A szövegek stílusának váltogatásával azt szeretném elérni, hogy bemutassam: egyszerre vagyok a céljaiért küzdő, és azokat (majdnem?) bármi áron elérő kemény csajszi és egy szebb – jobb világról álmodó, elvont művészlélek” – nyilatkozta.

Az esti forgatás egyik mozzanata

Kérdésünkre, hogy tavaly május óta miért nem jelent meg új klipje, így válaszolt: „Az elmúlt évben elsősorban a háttérmunkára, a zenei fejlődésre és a dalszerzésre koncentráltam, ezért nem készítettem videóklipet. Az volt a vágyam, hogy 2023-ban már olyan dalaim jelenjenek meg, amelyek tényleg tükrözik a lelkivilágomat, s azokat nem befolyásolja a választott utamról engem eltéríteni akaró menedzsment. Sokkal inkább egyedit szeretnék alkotni, mint követni az éppen divatos trendet. Számomra ez a legfontosabb. Úgy érzem, most nőttem fel arra a szintre, hogy álarc nélkül is meg merjem mutatni magam, és ne foglalkozzak azzal, hogy mit gondolnak mások. De azért bízom abban, hogy a közeljövőben megjelenő dalaim majd megtalálják azt a közönséget, amely számára tényleg jelenteni tudnak valamit”.

A Vág parti forgatás egyik jelenete

Nemrég egy kisfilm is készült Tamburildáról, amelyről a következőket mondta el: „ A Petőfi TV és a Hajógyár Program közös szervezésében a szerkesztők felkértek, hogy forgassak velük a Hétköznapi Zenész című műsorukba. A kisfilm majd azt mutatja be, hogyan is telik egy „átlagos” hétköznapom. Emellett pedig Zalán Tibor, neves irodalmár elemzi majd a Tűz és víz lánya című dalom szövegét. Kíváncsian várom, de sajnos, azt még nem tudom, hogy pontosan mikor sugározzák…“.

Második születéskor vizek lánya lettem, s tengeremen kívül mást nem szerettem…

Az új videóklip ITT található.

Dalszerzők:

Szöveg – TAMBURILDA
Zene – TAMBURILDA, Oláh Marcell, Barvich Iván
Felvétel, hangszerelés, keverés, mixing, mastering – Oláh Marcell / Byzantine Studio

Videóoklip:

Forgatókönyv – TAMBURILDA
Rendezés, felvétel, vágás, színezés – Fóti Dávid / Photo:n

Szüntelen’ a tűz hajtott, egész életemben, és lángot hagytam, akármerre mentem…

Elérhetőségek:

Facebook – TAMBURILDA
https://www.facebook.com/tamburilda/
Instagram, TikTok – @tamburildamusic
https://www.instagram.com/tamburildamusic/
https://www.tiktok.com/@tamburildamusic
Spotify, Apple music – TAMBURILDA
https://open.spotify.com/artist/2vnIl2fRINh34H1DGc69PW
https://music.apple.com/gw/artist/tamburilda/1576328611

Partjaimra tévedőket nem mertem szeretni, s a vágyat, ha rámlelt, engedtem temetni…

muzsa.sk

hirdetés
Previous articleA komáromi futballstadion rekonstrukciója már 2023 májusában megkezdődik.
Next articleCsúzlival és csapágygolyókkal tört fel autókat egy férfi Érsekújvárban