HAZA BELFÖLD Tüntetés: Megállj az ország szétrablásának!

Tüntetés: Megállj az ország szétrablásának!

817
hirdetés
50541A korrupció és az állami pénzek szétrablásának megállítását követelték a december 10-ei tiltakozó akció résztvevői a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés terén. Hangot adni az állam jelenlegi működésével szembeni elégedetlenségüknek mintegy kétezren gyűltek össze a téren az esti órákban, „Nem vagyunk birkák” vagy „Fico mondjon le!” feliratú transzparensekkel a kezükben. A tömeg többszöri felkiáltással Robert Fico kormányfő lemondását követelte.

A szerdai tüntetés az Andrej Hlina (független), Daniel Lipšic (független), Richard Sulík (SaS) és Igor Matovič (OĽaNO) által szervezett tiltakozó akciósorozat része volt. A képviselők újfent a korábban ismertetett hat követelésük elfogadását követelték – például az egészségügyi minisztérium hivatalvezetőjének azonnali leváltását, valamint a pöstyéni kórház igazgatójának leváltását a komputertomográfügy miatt, illetve a postafiókcégek közbeszerzésekben való részvételét tiltó, illetve a közszereplők anyagi felelősségét szabályozó jogszabály elfogadását.
Ezek közül egyik követelés részben már teljesült, Viliam Čislák egészségügyi miniszter ugyanis bejelentette, hogy a legközelebbi kormányülésen javaslatot tesz az egészségügyi minisztérium hivatalvezetőjének leváltására. A miniszter bejelentette továbbá, hogy leváltotta a kassai kórház igazgatóját, Ladislav Rosochot, mivel a kórház a takarítómunkákat végző céget nem pályázat során választotta ki. De kénytelenek megválni a jelenlegi igazgatójuktól a besztercebányai, a nagyszombati és a poprádi kórházak, mivel törvényellenes módon kötöttek szerződéseket az étkeztetés biztosítására. A szerződéseket tíz évre írták alá, miközben a kiválasztott cégek közt személyi összefonódások voltak.
Az ellenzéki képviselők jelezték, hogy a karácsonyi ünnepek után újabb tiltakozó akciókat terveznek.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleAz MKP komáromi alapszervezete nem képes megújulni!
Next articlePályázati pénzből fejlesztik az ipari parkot Dél-Komáromban