HAZA RÉGIÓ Pályázati pénzből fejlesztik az ipari parkot Dél-Komáromban

Pályázati pénzből fejlesztik az ipari parkot Dél-Komáromban

702
hirdetés

dededeqqqKomárom és Ógyalla közösen nyújtott be pályázatot a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz: 600 millió forintból fejleszthetik ipari parkjaikat. Városunk önkormányzata a zöldmezős terület infrastrukturális beruházását valósítja meg ebből a támogatásból, Ógyallán főként az út- és kerékpárhálózatot bővítik.

Az uniós projekt nyitórendezvényére december 9-én a városháza dísztermében került sor, ahol Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC ügyvezetője tájékoztatta az egybegyűlteket arról, hogy a szervezet négy éves működése során milyen beruházásokat valósított meg. Ezek a határon átnyúló, 9 települést átfogó programok érintették a médiát, a munkaerő-piacot és az infrastruktúrát egyaránt.
Ercsey Áron, a Komárom 2014 Konzorcium ügyvezetője a helyi kivitelezési munkálatokról beszélt, míg Tóth Nándor főtanácsadó az ipari park jelenlegi helyzetét ecsetelte.

A közel 600 millió forintos beruházás 85 %-os uniós támogatottságot élvez, további 10 %-ot az állam biztosított, a város önrésze 5 %-ot tesz ki.

– Sokan bíráltak minket, amikor 2011-ben a gazdasági válság kellős közepén területet vásároltunk az ipari parkban. Az idő minket igazolt, hiszen ezen a 40 hektáros területen az infrastrukturális fejlesztést követően új befektetőket fogadhatunk. Ez a beruházás érinti a belső utakat, a közvilágítást, az ivóvíz, a szennyvíz és a csapadék hálózat kiépítését – mondta el a projekt kapcsán dr. Molnár Attila polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a már bejelentett új beruházókat követően további cégek települnek majd Komáromba.
A Komáromhoz közeli Ógyallán szintén működik ipari park.

– Jelenleg négy cég üzemel, a legnagyobb, a Nuritech 300 főt foglalkoztat. A pályázatnak köszönhetően bővül az úthálózat, kiszélesítik és meghosszabbítják a kerékpárutat, ami a várost köti össze az ipari parkkal, így könnyítve meg az ott dolgozók munkába jutását – tudtuk meg Bartos Romantól, a projekt ógyallai menedzserétől.

A kivitelezési munkálatok már elkezdődtek, a beruházással a tervek szerint jövő év nyarára készülnek el.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleTüntetés: Megállj az ország szétrablásának!
Next articleMegkezdődött a közép-európai államfői csúcstalálkozó Prágában