HAZA RÉGIÓ Tovább bővíti a város Komárom kerékpárút-hálózatát

Tovább bővíti a város Komárom kerékpárút-hálózatát

280
hirdetés

Komárom önkormányzata folytatja a kerékpárutak kiépítését. A városi hivatal megkezdte a Rákóczi és a Komenský utca kereszteződésétől a kórház felé vezető kerékpárút építését. A Rákóczi utcán már kiépített kerékpárút a Petőfi utcáig folytatódik – tájékoztatott az önkormányzat.


Január végén nyújtott be pályázatot az önkormányzat a kerékpárút további szakaszainak kiépítésére. Egy több mint félmillió eurós beruházás részeként a Petőfi utcán – a vasútállomástól a víztoronyig tervezik a bicikliút kialakítását az út mindkét oldalán.
Az önkormányzat a kerékpárút-építés következő szakaszának projektdokumentációját is előkészíti, a támogatási kérelem benyújtásának határideje idén június vége. Ebben a szakaszban a Kertész utca egy részén, az Eötvös utca mindkét oldalán, valamint a Petőfi utca meghosszabbításával, a kórháztól a benzinkútig épülne kerékpárút.


A város azt tervezi, hogy pályázati forrásokból finanszírozná a Gadóc városrészt a várossal összekötő kerékpárút megépítését. Ehhez azonban előbb rendezni kell a tervezett útszakasz alatti földterület tulajdonjogát, mivel ennek egy része nincs a város tulajdonában, és ez megnehezíti az építkezést.

TASR

Képek: Komárom Város facebook oldala

hirdetés
Previous articleAz 56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny szlovákiai fordulója a Selye János Gimnáziumban
Next articleMárcius 15. – Történelmi témájú klasszikus- és dokumentumfilmek a közmédia csatornáin