HAZA HÍR-MIX Teljesen megújul az uszoda tanmedencéje

Teljesen megújul az uszoda tanmedencéje

866
hirdetés

20150729_102318Az őszi nyitáskor már egy teljesen felújított medencében tanulhatnak úszni a komáromi gyerekek. A fedett uszodában zajló fejlesztésnek köszönhetően nem csak szebb és kényelmesebb lesz a kisebb medence, de a működése is gazdaságosabbá válik.

Már zajlanak a munkák a fedett uszoda hátsó részében, ahol sok komáromi és Komárom környéki gyerek először ismerkedett meg az úszással. A tanmedence az elmúlt évtizedben katasztrofális állapotba került, rossz szigetelés, a kornak nem megfelelő technikai megoldások, meghibásodott talajfűtés és zavaró fényviszonyok között fogadta az úszni tanuló vendégeket.
A város önkormányzata az idei évi költségvetésében egy fejlesztési alapot különített el az uszodát és több más létesítményt kezelő Comorra Servis költségvetésében. A 85 ezer eurós tétel célja az, hogy a járulékos szervezet ne csupán a működésre és a legégetőbb karbantartásra költse el a költségvetését, de előremutató fejlesztések is történjenek. Ennek részeként valósul meg az uszodában a fejlesztés, amely egy folyamat része. Korábban a medencék feletti tetőt rakták rendbe két részben, amely a beázások megszüntetése mellett már jelentős energetikai megspórolást is eredményezett. A fejlesztés része a víz és levegő hőmérsékletét szabályozó hőcserélő berendezések modernizációja. Ezzel a hőszabályozás a kézi vezérlésről egy korszerűbb megoldással automatizált formába kerülne, amely ugyancsak jelentős megspórolást eredményez.
Míg a technikai berendezések újítása kevésbé látványos, addig a tanmedence teljes rekonstrukciója szemmel láthatóan jelentős változás. „A munkálatok már júliusban elkezdődtek, és lényegében teljesen lecsupaszították azt a területet, ahol a kisebb medence található. A kiszerelt, elavult nyílászárók helyére jobb szigetelésű falak és új nyílászárók kerülnek. A talajra, a plafonra és a medencére is új burkolat kerül. Új berendezés szabályozza a víz cseréjét és tisztítását, a hosszú ideje működésképtelen talajfűtés is teljesen cserélődik. Az új plafonra modern LED világítótestek kerülnek, a világítás a nagy medence felett is megújul” – mondta el a részleteket Nagy Tamás a Comorra Servis igazgatója. „A munkák jó ütemben haladnak, így szeptember végén a menetrend szerint nyílik a fedett uszoda. Remélhetőleg jövőre is folytatjuk a felújítást, hiszen az öltözőknél és az uszoda külsején is akad bőven tennivaló” – tette hozzá a járulékos szervezet vezetője.
„Komáromban méltán lehetünk büszkék a vizes sportágak sikereire, az úszóink sikert-sikerre halmoznak, de a pólósaink is ott vannak a legjobbak közt. Ehhez a sikerekhez méltó körülményeket kell biztosítanunk, hiszen a versenysport mellett az is kiemelten fontos, hogy minden komáromi gyerek megtanuljon úszni. A fejlesztések esetén kiemelten kell kezelnünk azokat, amelyek nem csak a látható körülményeket emelik európai színvonalúra, de jelentős megspórolást hoznak az állandó fenntartás terén is. Az energetikai jellegű fejlesztések ennek az egyik leghatékonyabb módja, ezért remélhetőleg a többi városi létesítményben is folytatódnak a felújítások”- fejtette ki Stubendek László, Komárom polgármestere.

 

-kb-, -krá-

komarno.sk

hirdetés
Previous articleJelentősen nőtt az alkoholfogyasztás okozta elhalálozások száma Szlovákiában
Next articleSzlovákiát választotta új gyára számára a Jaguar Land Rover