HAZA BELFÖLD Szükség van a petícióra, az MKP gyűjti az aláírásokat!

Szükség van a petícióra, az MKP gyűjti az aláírásokat!

812
hirdetés

Bárdos Gyula és Berényi József is egyértelműen azt nyilatkozta ma, hogy az MKP folytatja a jelöléshez szükséges petíciós aláírások gyűjtését annak érdekében, hogy a magyar párt jelöltje indulhasson a köztársaságielnök-választáson. Sajnos, alaposan megtévesztette a szlovákiai magyarokat, hogy a mai hírekben – a Pátria rádióban és az Új Szóban is – arról értesültek, hogy két ellenzéki parlamenti párt, az Egyszerű Emberek és a Nova felajánlotta Bárdos Gyulának, hogy biztosítják a jelöléséhez szükséges képviselői aláírásokat.
Ma Somorján, a karácsonyi vásárban és az egyik kulturális rendezvényen meggyőződhettem arról, hogy még a tájékozottabb közéleti emberek közt is volt sok olyan, aki csodálkozott azon, miért gyűjtöm az aláírásokat, mert úgy tudták, a két szlovák párt gesztusa után ez szükségtelen.
Somorján rövid idő alatt több mint kétszáz polgár írta alá ma a petíciót, miután megbeszéltük, az MKP saját erőből szeretne jelöltet állítani, és meg szeretné mutatni szervező erejét, annak ellenére, hogy a Smer kicsinyes döntése a választás időpontjának váratlan kihirdetésével az aláírásgyűjtők dolgát alaposan megnehezítette.
Folytatni kell az aláírások gyűjtését és nagyon körültekintően kell eljárni annak érdekében, hogy az ívek időben, január 8-áig megérkezzenek az MKP pozsonyi székházába! Legjobb azonnal postára adni a már aláírt íveket, ne várjunk az utolsó pillanatig.

Pogány Erzsébet, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMegválasztották a legjobb mentősöket Dél-komáromban
Next articleVolt egyszer egy hajóbiztosító társaság